5. 11. 2015

Virtuální realita 13 časť



Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…

poznámka: dnes som to po sebe nečítala takmer vôbec, takže sa môžu dosť vyskytovať chyby vo väčšom množstve...  trinásta čas nie je celá, no keďže hlava som ešte stále trošku indisponovaná... na druhú časť si počkáme ešte...no dneska to už ide lepšie, takže asi som na dobrej ceste... čo sa týka mojej vlastnej hlavy...


Hľadel na otvorenú Alanovu fotku, z messengera, ktorú prstom posúval po displeji svojho smartfónu. Žiadne správy. To bola realita terajších dní. Bolestná natoľko, až bolo takmer ťažké dýchať.
Alanova podobizeň sa naňho aj naďalej usmievala umiestnená v tej bublinke a on listoval ich spoločnou históriou. Ignoroval pritom bolestné pulzovanie v hlave, ktoré sa po istom čase opäť dostavilo.
„Dan si v poriadku?“ Rupert a Emma, obaja vošli do jeho prívesu a tvárili sa mimoriadne znepokojene.
Nepochybne mali na to svoje dôvody, keďže pred tromi hodinami, počas nakrúcania jednej scény dostal poriadny úder do hlavy, po ktorom síce nebol v bezvedomí, no aj tak to ešte viac prispelo k tomu, aby sa cítil mizerne a prinútilo režiséra pozastaviť nakrúcanie jeho scén.
Skončil na svojom gauči, s obkladom na hlave a mizernou náladou, ktorú by zrejme za dostatočne odstrašujúcu považoval aj pán Zla. No aj tak čiastočne ľutoval, že sa to nestalo už skôr, nepochybne by si ušetril veľa starostí, keby k tomu došlo skôr než prijal to pozvanie do toho baru a všetko tým pokazil… A potom ten nevydarený rozhovor s Alanom. To skrátka nebolo možné, aby sa správal tak… Čo mu to vôbec hovoril? Bol neistý, všetko to so seba len tak súkal bez rozmyslu, takmer nič mu nevedel potvrdiť. Keď si ten rozhovor spätne prebehol, nemal zo seba veľká radosť a nečudoval sa, že Alan ho žiadal o to, aby od neho udržiaval odstup.
„Žijem, len som sa udrel do tých vecí, ale bude to dobré…“ odsekol nahnevane.
Nič nebolo dobré a už vôbec nič nebolo v poriadku, počas tých posledných troch dní, bol absolútne mimo seba, robil jednu chybu za druhou, nebola s ním žiadna reč a teraz urobil aj takúto hlúpu chybu počas natáčania.
Nič mu nevychádzalo, mal všetkého dosť, všetkého a všetkých. Práve teraz při sebe nechcel nikoho mať, okrem…
„Kámo, keby niečo tak…“ pokračoval Rupert.
Dan opatrne pokrútil hlavou.
„Nepotrebujem lekára, nie je to nič vážne…“ odsekol Dan a držal smartfón z dosahu svojich priateľov, aby nemohli vidieť čo si práve pozeral. Alan mu predsa zakázal… vzal svoje slová späť a on im to nemohol povedať bez jeho súhlasu…
„Možno by si to mal nechať tak, teraz keď ta bolí  hlava… mal by si teraz mobil nechať napokoji…“ poradil mu Rupert.
„Nič ma nebolí, a to či  s tým prestanem alebo nie je len moja vec…“ tvrdohlavo trval na svojom Dan.
„To je pochopiteľné, ešte stále si v šo… ale neskôr možno…“ opatrne poznamenala Emma.
„Nechajte ma obaja napokoji, dobre… som v poriadku jasné…“ snažil sa im to povedať jemnejšie, no oni tomu očividne odmietali porozumieť. Nezáležalo na jeho hlave, nebolo to až také zlé, takmer nič necítil. 
Emma pomaly vstala a pozrela na Ruperta.
„Možno by sme ho mali nechať chvíľu osamote…“
„Ja neviem, neodpadne nám tu, alebo…“
„Nie, to sa nestane…“ takmer už na nich kričal Dan.
Vskutku nemal v úmysle robiť scény podobného druhu, nerozbil si predsa hlavu úplne, len to ním dosť otriaslo, ale nič viac.
Rupert zdvihol ruky v obrannom geste.
„Okej, okej, chvíľku ťa necháme tak, aby si sa upokojil, ale o pár minút ťa prídeme opäť skontrolovať, dobre… a keby niečo tak… sme tu na blízku, jasné…“
„Jasné…“ vyhlásil stále ešte dosť mrzutým tónom Dan. No potom mu niečo napadlo, možno by Alan zrušil to svoje ultimátum, keby…
Pohladil prstom Alanovu fotku, objavilo sa okno na písanie správ a naťukal tam…
Al, dnes som sa na nakrúcaní trochu udrel do hlavy, nie je to nič vážne, len som chcel… No vzápätí to opäť vymazal.
Nechcel ho zbytočne vyplašiť. Obával sa toho, že by si o ňom mohol myslieť, že sa ho len snaží zavádzať.
Nechcel opäť všetko pokaziť.
Tak to všetko opäť vymazal a aby nebol v pokušení, prihlásil sa na účet Real Harry.
Okamžite vyskočilo toľko správ, že bol nimi doslova zavalený, no medzi nimi zazrel jednu, ktorá ho obzvlášť upútala.
Pri okrúhlej podobizni Severusa Snapa sa objavila modrá bublinka s textom: Naliehavo prosím, drahého pána Harryho Pottera o pokračovanie.
Opäť sa mu ozval Princ dvojí krve.
Tvárou mu prebehol neistý úsmev, spojený s hrejivým pocitom blízko srdca, ktorý pocítil vždy, keď si prečítal komentár či pripomienku od neho, občas mal pocit, že hovorí so Severusom samotným, s osobou, ktorú po Alanovi považoval za spriaznenú.

Pán profesor, obávam sa, že si ešte istý čas počkáte na pokračovanie, momentálne nie som v stave, čokoľvek napísať, ale buďte si istý, že to čakanie bude stáť za to. Hlavne mi ostaňte verný a neoľutujete.

Odoslal tú správu, posunul si obklad na hlave a istý čas tam len ležal, vzdialený od všetkého a od všetkých.
Snažil sa priveľmi nepremýšľať o tom všetkom, pretože vedel, že premýšľanie by mohlo bolieť.
Alan sa vráti, bude opäť s ním, dokáže mu, že za to stojí, že táto malá nepríjemnosť ich nemôže poraziť.
Miluje ho a nechce ho stratiť, urobí všetko preto, aby mu opäť začal dôverovať.
A potom mu opäť mu udelí svoj súhlas, aby mohol o nich verejne hovoriť. Upokojoval sa myšlienkami na tieto pomerne príjemné veci, až kým nezačul to povestné cinknutie.
Opatrne nazrel na displej.
Toho sa neobávajte, počkám, tak dlho ako to bude nevyhnutné.
Prišla mu napokon aj odpoveď, na ktorú čakal, aspoň od jeho obľúbeného čitateľa.
Rýchlo napísal aj na blog, krátku správu, že sa necíti dobre a preto bude na správy a pripomienky odpisovať neskôr a aj to, že kapitoly budú meškať. Nemal v úmysle zanedbávať ani svoje verné čitateľky.

***

Na druhý deň sa už na svoj smartfón ani len nemohol pozrieť, hlavu mal dosť ťažkú, cítil sa zvláštne, akoby bol chorý a čiastočne aj omámený, občas ho z nudy vytrhlo slabšie pichnutie, ktoré mu pripomenulo, že v budúcnosti by si mal dávať lepší pozor. A čítanie bolo takisto dosť nepríjemnou činnosťou, po ktorej mal pocit, akoby sa mu niekto snažil niečo natlačiť do mozgu späť.
No inak sa nič nedialo, nakrúcanie jeho scén bolo odložené kvôli jeho momentálnej indispozícii prebiehali ďalšie podľa rozvrhu a on sa celý čas len tak motal, občas si nevedel spomenúť, kam uložil isté veci, ktoré predtým držal v rukách, no zatiaľ si kvôli tomu nerobil starosti, snažil sa oddychovať, čo ho však ešte viac znervózňovalo, preto radšej pomaly začal uvažovať o pokračovaní svojich poviedok, čo ho napokon upokojilo natoľko, že sa s ním opäť dalo hovoriť.
Rupert a Emma boli s ním každú chvíľu, prišiel za ním aj režisér a on sa snažil správať rozumne, aby vskutku zbytočne nikoho nevystrašil viac, než by to mohlo byť nutné. 

pokračovanie nabudúce