1. 4. 2016

Temná strana sily 16. kapitola 3/3







Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad




Nič sa nevyrovnalo pocitu, ktorý obklopoval jej silu, keď ona sama čelila tej zdrvujúcej blízkosti. Tomu príjemnému napätiu, spojeného s jeho objatím, s tým ako ju každým ďalším bozkom ubezpečoval o tom, že práve s ňou chce byť.
Žiadne iné tváre, žiadne iné požiadavky, len jeho objatie, len jej istota, že práve jemu nedokáže odolať, že nemôže opustiť svojmu majstra, nech sa už rozhodne pre akýkoľvek spôsob na to, aby upevnil ich spojenie.
Riziko spojené s odhalením, pulzujúce kdesi na okraji jej mysli, keď sa stávala voľnou, keď bola len mladou ženou a on mladým mužom, hlboko vo svojom vlastnom svete, vzdialení všetkému ostatnému, obklopení voľne prúdiacou silou, cítila ju, viac než kedykoľvek predtým vnímala to tiché varovanie, posledné ubezpečenie o jeho sile a svojej slabosti.
Poslednú možnosť ako uniknúť, tej príťažlivosti, ktorá sa medzi nimi rozhorela tak prirodzene.
Tomu neznámemu, čo sa pred ňou práve teraz rozprestrelo ako jedna z tých nekonečných možností, vedúcich do blízkosti vecí, ktoré by mohli byť zakázané a odsudzované.
Nechávala sa ovládať jeho istotou, jeho silou, ktorú prijímala za svoju, keď sa učila, aké je to spoznať iné bozky, aké je to, prijať istú mieru nebezpečnej intimity, spojenú s jeho blízkosťou, s jeho narastajúcou istotou, ktorá v nej samej prebudila túžbu po mnohých objavoch.
Po spoznaní jeho aj seba samej, po ubezpečení sa, že existuje rozkoš, že všetko to zakázané, skutočne chutí tak sladko.
Nepovedal, že by to nemali urobiť, v jeho pohľade nenachádzala ani stopu potom, že by plánoval cúvnuť. Jeho pohľad bol práve teraz čistý, zbavený temnoty, zbavený hĺbky toho prekliatia hnevu, to všetko by sa jej mohlo dotknúť, keby sa jej nedotkol inak.
„Anakin...“  opäť ho nazvala menom, urobila to, keď mu čelila, keď sa učila aké to je mu čeliť, inak než počas boja či lekcií.
Zdalo sa jej, že ho vyslovila ešte mnohokrát, že práve teraz pre ňu nemohol byť majstrom.
Keď zisťovala ako blízko mu môže byť, no zároveň aké nebezpečné je dovoliť, aby tá blízkosť prevládla nad všetkým.
Tlak jeho sveta miešajúceho sa s tým jej, odhalenie nedovoliť, aby unikol z jej objatia, nemôcť sa nasýtiť jeho bozkov, nedokázať bez nich ani len čeliť sile svojho vlastného dychu.
Neexistovať vo svete slov, len cítiť, sformulovať všetko do pocitov, čerpať z nich tú zakázanú silu, vždy keď sa jej dotkne, vždy, keď v nej čosi ožíva a v ňom zaniká temnota.
Dôverovať mu, zveriť mu samú seba, zveriť mu všetko, čo nepatrí do rúk nikoho iného.
Myslieť s ním. Cítiť s ním.
Nevedieť sa odtrhnúť od jeho pier, od toho jeho pohľadu.
Spoznať časť nevyhnutnej bolesti plynúcej z jeho prijatia, nechávať prevládnuť tie nové pocity.
Dovoliť samej sebe milovať ho, žiť pre každý jeden z jeho pohľadov. A učiť sa čo skutočne znamená milovať sa s ním.
***
Sedela tam.
Obklopená neobvyklým tichom. Už dávno medzi nimi nevládol tento druh ticha, ktorého akoby sa obaja obávali dotknúť.
Upravila si svoj odev, cítila sa práve teraz viac než padawanka, ktorá niečo vyviedla, než ...
On s tým začal, ale nezastavila ho, neurobila nič preto, aby si udržali svoje úlohy, nepoznačené komplikáciami tohto druhu.
Nedokázala o tom premýšľať, nie teraz, potrebovala čas na to, aby to v sebe uzavrela.
Rozumela však teraz viac než predtým tomu, čo mohlo v živote rytiera Jedi spôsobiť trvalé upevňovanie spojenia týmto spôsobom. Ak sa do toho pripletú aj city.
„Theia...“
Prudko vypadla zo svojich myšlienok, keď stál pri nej, keď ju opäť oslovil. Časť toho odzbrojujúceho napätia cítila na svojej tvári. Nezaregistrovala, čo presne povedal.
Vstala, vystrela sa a dívala sa mu do očí. Dúfala, že to bude stačiť, že dokáže všetko zvládnuť a nebude viac podliehať slabosti.
„...ja som len...“ hlesla tichým hlasom.
„Všetko bude v poriadku...“ povedal to, vyslovil to, akoby to mala byť skutočne pravda.
„Neviem, majster...“ hlesla zahanbene. 

Obával sa, že pre ňu už nebude môcť byť len Skywalker.