7. 5. 2016

Snapov syn 3: Veľa kriku pre DA




Snapov syn
*poviedka patrí k Čarovnej krajine (remake) zameriavajúcej sa na život, neuznaného syna Severusa Snapa a jeho láske k istej osobe... svojím spôsobom sa bude minulosť opakovať...
žáner: het, ale momentálne na tom vlastne ani nezáleží, krátka náladovka...
pár: bez páru (zatiaľ), postavy Quentin Quirrell (moja AUTP postava)  študent siedmeho ročníka na Rokforte, nepriznaný syn Severusa Snapa, jeho matka pochádza z rodiny Quirrellovcov no odčlenila sa od nich a otvorila si vlastnú dielňu so svojou spolužiačkou istou Brownovou, ktorá má dcéru Daphne (AUTP postavy)...
Daphne Brownová (budúca prváčka), Albus Severus Potter, James Potter (študent siedmeho ročníka)
Varovanie: AUTP postavy, nová generácia, možnosť, že história sa bude opakovať... 

 
Každý rok to bolo veľmi nepríjemné a Daphne predpokladala, že ani tentoraz sa tomu nebudú môcť vyhnúť. Preto si nesadla k raňajkám práve s tým najlepším pocitom, keď prišli z rozpisom predmetu Dumbledorova armáda, ktorý sa takpovediac na riaditeľovu počesť stal oficiálnym predmetom.  
Všetko to znelo veľmi pekne, no bola tu aj tá záležitosť s konzultantom s učiteľského zboru a takisto aj to, že niekto musel skončiť aj na hodinách zo Slizolinčanmi.
Nepochybne práve preto rástlo pri ich stole už od rána napätie a nebolo to o nič lepšie, keď prišiel rozpis.
„Prečo zas my, prečo tento rok máme byť opäť s nimi!“ tie slová zaznievali od ich stola, ktorí sa zvyčajne držal v úzadí. V rôznych variáciách a mnohé hlasy nebezpečne stúpali.
Nebolo nutné to vysvetľovať, dokonca ani potom, ako to riaditeľ opäť urobil, ako im pripomenul, to čo si vypočuli každý rok, že je to len rozvrhová záležitosť, o ktorej sa nebude ďalej diskutovať.
Zvyčajne to spojené s jeho prísnym hlasom zabralo, no tento rok to bolo iné, omnoho nebezpečnejšie.
Obzvlášť preto, že tento rok mal začať DA učiť aj profesor Potter, boli tieto diskusie omnoho búrlivejšie. A úplne na inej úrovni ako zvyčajne.
„To nie je spravodlivé, aj my by sme raz mohli dostať Pottera...“ aj Irene sa mračila na ich zoznam, na ktorom boli rozpisy hodín spolu s menom konzultanta.
Profesor Quentin Quirrell.
To pre nich vôbec nebola dobrá správa a už vôbec nie pre ňu. Ďalšia hodina s ním. Elixíry to ešte bolo v pohode, ale to že bude hodnotiť ich výkony na DA, to pre ňu vôbec nebolo dobrou správou. Niežeby sa obávala, že by jej zámerne mohol spôsobovať problémy, správal sa k nej presne ako k ostatným študentom, nikto si ani len nevšimol, že by ich mohlo niečo spájať a ona bola rada, že je to tak, že sa ich mená nespájajú aj napriek tomu, že majú takpovediac spoločnú adresu. No nemala z toho dobrý pocit.
Niežeby bola zástancom toho, aby dostali tento rok Pottera ani voči nemu nemala ktovieakú dôveru, osobne by uvítala, keby sa dostali do partie s Bystrohlavom, no vzhľadom na to, že by sa DA mohlo ľahko premeniť na bojové pole, ako sa už o tom mali možnosť presvedčiť, boli momentálne takéto hodiny v kombinácii Slizolin- Chrabromil neprijateľné. Nestálo to za tie zranenia a iné nepríjemnosti.
To vskutku nepotešilo väčšinu Bifľomorčanov, ktorí inak vychádzali s ostatnými pomerne dobre, ale práve teraz sa zovšadiaľ šíril ten istý nepokoj, omnoho hlasnejší než zvyčajne. A výnimočne bol ten všeobecný hnev zameraný aj na Bystrohlavčanov. Čokoľvek práve teraz povedať, by bolo ako priliať olej do ohňa, neostávalo nič iné len čakať, kým ten prvý otras prehrmí.
Snažila sa nevšímať si ten hluk, nepovažovať ho za ohrozenie seba samej. Mohla očakávať, čokoľvek od lietania stoličiek až po otvorenú vzburu, v posledných rokoch by to nebolo nič mimoriadne.
A nemala v úmysle čakať, kým z toho riaditeľ začne vyvodzovať dôsledky a vskutku poslúchla Irene, ktorá im obom naznačovala, že je časť ísť. Zvyčajne mala v týchto veciach dobrý odhad a už párkrát ich dokázala zachrániť pred katastrofou.
Všetky tri vstali a pomerne bezpečne prešli tou ešte stále menej ohrozenou zónou.
A v raňajkách pokračovali v omnoho príjemnejšej atmosfére v okolí jazera.
„Ani mne sa konzultant nepáči, ale začínalo to tam dosť hustnúť...“ zamumlala Irene, keď si sadli na jeden z väčších kameňov.
A pustili sa do buchiet, ktoré stihli narýchlo uchmatnúť. Akoby zázrakom to vonku zrazu šlo.
Daphne opäť pocítila hlad, keď sa jej dotklo slnko a pokoj tohto miesta.
„Tu nám bude omnoho lepšie...“ súhlasila Elizabeth. „Už sa tam nedalo dýchať.“
„Také je to každý rok...“
„Hej, ale nikdy to nevyzeralo tak, akoby sa chceli pustiť do... veď-viete...“ začínalo to pomaly presahovať hranicu slovnej potýčky.
„To máš pravdu, to bolo až príliš...“ vyhlásila Daphne znepokojene.
Dlho tam len tak potichu sedeli, akoby sa snáď báli toho, že by sa tentoraz mohlo mať omnoho vážnejšie dôsledky.
Theo za nimi prišiel až neskôr, keď sa už takmer chystali zistiť, či dnes vzhľadom na tú menšiu vzburu vskutku vôbec bude vyučovanie.
„To ste mali vidieť a ten prejav, poviem vám o veľa ste prišli...“ ich obľúbený spolužiak sa tváril samoľúbo, keďže on bol jediný, ktorý napokon zvládol ten tlak.
Irene sa hrdo vystrela.
„Minulý rok si toľko rečí nemal, keď si celý mesiac čistil kotlíky, kvôli jednej nelichotivej poznámke na riaditeľovu adresu...“ pripomenula mu Elizabeth trochu drsnejšie než mala vo zvyku.
„No vieš, snaží sa, ale nie je to Dumbledore...“ poznamenal Theo pomerne neprívetivo.
Nie je to Dumbledore, to bolo jedno z tých zaužívaných tvrdení, ktorým sa teraz označovalo, že riaditeľ v podstate nestojí za veľa.  
„Ale profesor elixírov, ten nás veľmi prekvapil, mali ste vidieť ako odvážne vstal a ako celá miestnosť stíchla, keď k nám prehovoril, podarilo sa mu všetkých utíšiť, nuž možno má skutočne niečo do seba, niečo čo sme doteraz netušili... Fakt dievčatá, mali ste ho počuť... Potter ten nepovedal nič, len tam bezradne sedel... akoby nevedel do piatich napočítať...“
„Som zvedavá, čo by si robil ty na jeho mieste...“ neodpustila si Elizabeth, v poslednom čase tí dvaja spolu až príliš často bojovali.
„Neviem, nuž je dosť možné, že by som to aj schytal...“ zamumlal čiastočne až ospravedlňujúco v snahe zmierniť jej prísny tón.