6. 5. 2016

Virtuální realita 22. časť 2/2


Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…


                                                           Pre A.Midnight, AduCordellu, S.G.

„Pán Rickman… Al…“
Dan sa naklonil bližšie k svojmu drahému priateľovi, ktorý práve prechádzal časti nového scenára, konkrétne svoje repliky. Trochu sa mračil, nie až tak veľmi ako Snape na Harryho, ale dosť na to, aby pochopil, že sa mu niečo nepozdáva. Ukradol si od neho jemný bozk na pery, potom jeden vášnivejší. A vskutku sa mu práve teraz opäť zatočila hlava, už len preto, že Alan dokázal byť aj takýto, že to v sebe opäť našiel. A on nikdy nebol šťastnejší, už ani nevedel čo iné by mal pociťovať…
V poslednom čase však toho mali obaja viac než dosť a boli radi, keď sa doma aspoň na určitý čas mohli stretnúť. Nemal preto možnosť zistiť, čo presne jeho priateľa znepokojuje natoľko, že zabúda na všetko ostatné. No vedel, že do tej svojej novej postavy ešte celkom neprenikol, nepochybne aj preto, že on sám ho v dostatočnej miere rozptyľoval. A možno to bolo tým, že to nebola tak celkom záporná ani rozporuplná postava, ale skôr jedna z tých neutrálnejších tipov. Aspoň on z toho všetkého zatiaľ nadobudol ten dojem. A len dúfal, že nejde o nič iné.
Danovi sa zdalo, akoby čas plynul až príliš rýchlo, akoby ani nemal čas sa zastaviť, ten nový film mu odčerpal viac energie, než očakával a vskutku bol veľmi rád, že si môže práve teraz pohodlne vystrieť na gauči. Mal rád takéto okamihy absolútnej bezprostrednosti, spojené s tým druhom pochopenia, ktoré práve teraz potreboval cítiť.
Vyzbrojený čerešňovým koláčom, ktorý im poslala manželka Alanovho brata, vskutku vynikajúcimi dvoma kúskami štandardnej veľkosti, mu mal v úmysle pripomenúť, že existuje aj niečo také ako prestávka na jedlo.
„Al, prosím, môžeš ma zachrániť, aspoň tak týždeň ma nikam nepusť…“ zavtipkoval Dan, tlmene zívol a vyložil si nohy na stôl a vložil si jednu plnú lyžičku do úst. Provokatívne, tak aby si jeho priateľ uvedomil o čo môže prísť, ak sa rozhodne vyhnúť tomuto rafinovanému predjedlu.
„Nepokúšajte ma radšej pán Radcliffe,  mohol by som vás vziať za slovo…“ vyhlásil Alan, práve teraz hlasom poznačeným svojou novou úlohou, ku ktorej si zrejme ešte nevytvoril dobrý vzťah, aspoň nie taký, akoby očakával od postavy, ktorej by mal porozumieť a stotožniť sa s jej myslením.
„Prosím, urobte to…“ žiadal ho Dan, vskutku nadšený s tou možnosťou, že by si ho Alan mohol na pár dní opäť privlastniť.
Práve teraz spomínal na tie dni ako na niečom mimoriadne príjemné a veľmi rád by si podobné pocity zopakoval.
A aj on prevzal od neho svoj kúsok, bolo to vskutku príjemné, že Dan naňho myslel a bol pripravený mu pripomenúť tú možnosť, že by si dnes mohol výnimočne dopriať aj niečo sladké.
Práve teraz sa v ich myšlienkach akosi objavila tá ilustrovaná edícia Harryho Pottera, vskutku ani jeden z nich nič také neočakával a dnes ráno im prišiel jeden výtlačok, Alanovi to zatiaľ nepovedal, malo to byť takpovediac prekvapenie aj preňho.
„Veľmi rád to pre vás urobím, pán Ginsberg…“ stále ešte s istou dávkou opatrnosti vyslovoval to meno.
Oslovil ho Alan menom jeho postavy. Čím pripustil tú možnosť, že žiarli o trochu menej alebo sa o to vlastne snaží. A vskutku si zvykal na to, ako to znie, keď to vysloví práve on.
Pričom si aj on nenápadne vzal časť svojho podielu, nenechal sa dvakrát ponúkať. Vskutku to bol ten pravý koláč na zmierenie, nevedel si predstaviť nič lepšie, než jedno z ich rodinných receptov v podaní jeho šikovnej švagrinej.
„Severus, to rád počujem, že si si už moje nové meno osvojil, no vieš, že Harry bude stále s tebou, že nech sa už volá akokoľvek, už  ťa len tak ľahko neopustí… A vlastne tu niečo mám, niečo čo by ťa mohlo zaujímať…“
Na chvíľu vstal, pričom nenápadne presunul celý tanierik na Alanove kolená a priniesol ten balíček.
„A keď už hovoríme o Harrym, tak si ho práve teraz budeme môcť opäť pripomenúť…“ začal ho rozbaľovať takmer ako na Vianoce.
„Prišlo to, akosi neskoro…“ skonštatoval jeho priateľ.
„To vieš, sovy…“ neodpustil si Dan.
Alanovi po tvári prešiel úsmev. Sovy, ako inak o čom inom by sa práve teraz dalo polemizovať ak nie o sovách.
Dan opatrne otvoril balíček, prišlo to aj s venovaním pre nich oboch a vskutku sa mali na čo dívať, aj keď Dan musel priznať, že si niektoré veci predstavoval inak. Hlavne Snapa mal zrejme vo svojej mysli až priveľmi spojeného s Alanom.
 Harry sa mu akosi páčil omnoho viac, no inak bol celkom spokojný s touto novou súčasťou ich spoločného bývania, keďže knižka patrila im obom, považoval to za jednu z tých vecí, o ktoré sa zrejme budú môcť s radosťou podeliť.
„Čo myslíš, ako si poradia s Tomom Riddlom?“
„To neviem, len dúfam, že dobre, veď vieš, má to byť pekný chlapec, no aspoň Jo si ho tak predstavovala…“
„Takže ja nie som pekný?“ doberal si ho Alan pobavene.
„Pekný, nuž…“ Dan sa k nemu opovážlivo naklonil. „Pripúšťam, že istú príťažlivosť v sebe máte, drahý môj pane…“
Zámerne ho provokoval.
No hneď mu bol aj pripravený dokázať, že to tak skutočne je, vskutku ochotne a bez akýchkoľvek výčitiek.
Alan už opäť hľadel na ten nešťastný scenár. V jeho pohľade bola tá nebezpečná rozpačitosť, vďaka ktorej ho zatúžil objať a hneď to ja urobil. Bol v jeho náručí a skrátka sa cítil skvele.
„A čo ten váš pán Green[1], ešte ste sa neskamarátili?“ pošepol mu, obklopený práve teraz chuťou čerešňových bozkov.
„Nie, vôbec, zrejme to bude chcieť viac času a možno, keď naňho Severus prestane žiarliť ujde sa aj miesto preňho…“
„Žiarliť až tak?“ mierne naklonil hlavu.
„Áno, až tak a dokonca až veľmi… Jeho nevýraznosť mu zdá sa, vôbec neprekáža…“
„Teda, pán profesor, kto by to o vás povedal, že vás to až tak vezme… veď predsa viete, že ste v podstate nenahraditeľný, sám Harry vám vybavil miesto v riaditeľskej pracovni… no myslím si, že váš portrét by si najradšej ponechal on sám…“
„Tomu verím, nepochybne preto, real Harry nebol ochotný ho ustrážiť, keď…“
„Veru nebol, no čitateľom sa to páčilo, veď vieš, že Real Harry  tomu skrátka nemohol odolať a keď na to nahovoril aj princa, nuž vieš, čo sa potom asi začalo diať… ale teraz, by som rád hovoril aj o pánovi Greenovi  a o tom, čo vás v súvislosti s ním trápi, možno vám pomôžem, prípadne aj… “ v jeho hlase zaznel prísľub, ktorému Dan nemohol odolať.
„Pán Green trpí, to je zjavné, ale trpí inak než väčšina ľudí… mám taký dojem, že ho ešte nemám tam, kde by som ho chcel mať…“
„Ty v ňom hľadáš to kúzlo, však?“
„Áno, hľadám, no neviem, či sa mi ho podarí objaviť…“ práve teraz to bola jedna z tých úloh, počas ktorých mal pocit, že sa točí stále v tom istom kruhu bez možnosti riešenia.
„Prejdeme si to spolu, možno ti niečo napadne, keď štuchneme na tie správne miesta…“
„Možno áno…“ pripustil Alan a už sa nemohol ubrániť úsmevu, Dan ho skrátka vedel nabiť tou správnou pozitívnou energiou.
A on nepochyboval, že nech je už Green ktokoľvek, Danovi sa ho podarí v ňom prebudiť. 



***

Absolútne bezbranný.
Asi tak by Alan popísal svoju momentálnu situáciu. Vskutku bol práve teraz on tou osobou, ktorá v sebe dokázala objaviť ten nový rozmer, pod vplyvom výdatnej pomoci svojho mladého priateľa.
Práve teraz kľačal na kolenách a svojím spôsobom zastupoval Jessicu, dievča, ktoré bolo pre Greena napokon kľúčovou osobou, no inak než on sám čakal, objavil v nej nový rozmer, ktorý dával jeho podaniu to správne kúzlo, teraz to v sebe nieslo to, čo potreboval dosiahnuť.
Pán Green už nebol jednotvárny, nebol nezaujímavý, objavil v ňom tú svoju cestu, ktorou plánoval ísť, podľa možnosti čo najdlhšie a tešil sa aj z výhod, ktoré im samým prinieslo objavenie tejto novej postavy.
Tá Greenova bezbrannosť z neho urobila jednu z tých kúzelných postáv, ktorých pád sledovať, bude spôsobovať skutočné dojatie, jeho samého, akoby sa práve teraz dotkol osud tejto postavy, akoby ho naplnilo to dobre známe chvenie spôsobené, však práve teraz, blízkosťou inou, než tá, ktorá bola pôvodne súčasťou spoločnej scény.
„Takto som ťa chcel vidieť, presne takto…“ hovoril Dan. Podľa tých replík, no zároveň aj podľa svojho srdca a pomaly napĺňal seba samého, tou istotou, že vie presne, čo by nasledovalo, keby tam nebolo to prerušenie, no možno bol zaňho aj vďačný, lebo musel pripustiť, že na Jessie by možno

žiarliť dokázal aj on, teraz keď vedel, aká je pre Greena v skutočnosti dôležitá, že je tou chýbajúcou časťou, ktorá bezbrannosť v ňom, mení na istý druh krásy, ktorú v ňom opätovne zas a znovu nachádza len ona.

 

 pokračovanie nabudúce


[1] Green nie je postava zo žiadnej Alanovej filmovej úlohy, len som si ju vymyslela, pre účely príbehu