12. 5. 2016

Virtuální realita 23. časť 2/2





Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…


Pre AduCornellu, A.Midnight, M.S. 

„Ja na teba pozor dám, to si píš...“  pošepol mu Dan oddane. Nemienil dovoliť, aby sa tým trápil. Mal v úmysle ho rozveseliť, akýmkoľvek spôsobom, ktorý by mu vrátil ten jeho povestný úsmev.
„Netráp sa kvôli tomu, všetko bude v najlepšom poriadku, pán profesor...“
„Isteže áno, Potter, vy o tom snáď pochybujete?“ neodolal a opäť v sebe našiel Snapa, bol príjemnejší než Green a účinkoval lepšie, než akýkoľvek liek.
Snape by to nepripustil, nedovolil by tým pocitom, aby ho ovládli a znepríjemňovali mu život.
Podriadil sa iným pocitom, menej trpkým, viac príjemným.
Samozrejme v kombinácií s Remyho dobiedzaním a bozkami, ktoré viac než ochotne prichádzali na pomoc so strany jeho ochotného priateľa.
„Nie, samozrejme, že nie... pane...“ pošepol mu, v príhodnej chvíli, keď vycítil, že sa mu podarilo prelomiť lady.
Alan priam cítil, ako sa k nemu dostáva časť z toho znovunájdeného optimizmu.
Nemal v úmysle svojho partnera znepokojovať úvahami tohto druhu. Predpokladal, že na podobné pochmúrne úvahy bude mať ešte času dosť.
Kým Dan veril, že to zvládnu, aj on tomu chcel veriť a opäť podliehal tej príjemnej bezstarostnosti.
Stalo sa to tak rýchlo, až sa on sám čudoval, aký silný vplyv naňho pán Radcliffe môže mať.
***
Neskôr...
Sedel so svojimi kolegami, na jednej z tých povinných výprav, ktorá sa síce uskutočnila neskôr, než predpokladal, no napokon sa sám prichytil pritom, ako sa s nimi smeje ako všetko napätie z filmovačky necháva za sebou.
Tie posledné dni boli vcelku príjemné, no vskutku sa tak trochu obával o Alanov zdravotný stav, jeho výsledky, naozaj neboli vôbec dobré, no mienil urobiť všetko pre to, aby Alan dodržiaval nariadenia od lekárov a snažil sa ho podľa možnosti čo najviac rozptyľovať, aby nemyslel na Greena a na jeho život viac než by to bolo nutné.
Lebo on bol stále jeho, Al, jeho milovaný Al, na ktorého myslel aj teraz, keď tu sedeli... a povedzme, že boli viac spoločensky unavení než zvyčajne...
A Dane za ním sakra ale vôbec nezaostával, bol na tom ešte horšie než on, a to bol ešte len začiatok večera.
Pocítil jeho ruku na svojom pleci.
„Tak vidíš, Danny, ako sme zas dopadli, ako zas...“
Prijal jeho ruku s nesmelým kývnutím hlavou, jeho kolega, takpovediac druhá hlavná postava v príbehu, bol zvyčajne takýto len, keď sa opil, inak býval dosť chladný a dosť dbal na to, aby všetko prebiehalo viac než dokonale, pripomínal mu trochu Draca Malfoya.
Jeho viac precíznejšiu verziu, ktorá ho dosť štvala, aspoň na pľaci, no práve tu v týchto okamihoch, bol ochotný túto ich vzdialenosť preklenúť, len na priateľskej úrovni.
Čo jeho kolega viac než ochotne akceptoval, keďže takpovediac aspoň počas toho večera akosi skončil pod stolom a jeho úlohou bolo dostať ho späť do bezpečia, skôr než z toho bude priveľký rozruch.
***
Sobotňajšie popoludnie. Večerná prechádzka a Remy ako odtrhnutý z reťaze. A jeden z tých nápojov zo sebou, ktorý si doprial skôr Dan, keďže on mal práve teraz tú špeciálnu diétu, z ktorej sa veľmi netešil, no dokázal ju v rámci normy akceptovať s tým, že si dopraje aj hriešne dni.
„Hej, no tak, poď sem...“  volal Dan ich psa, aby sa priveľmi nezaplietal do toho všeobecného rzruchu.
Dnes ho mal viac-menej na starosti on, aj keď to bolo svojím spôsobom komické, lebo Rem viac poslúchal Alana.
Dan bol preňho skôr spoločník na zábavu a tak to práve teraz aj vyzeralo, keď sa jeho mladý partner márne snažil presadiť svoju vôľu.
Remy sa elegantne vyhýbal akýmkoľvek pokusom o ovládnutie  a skôr pokúšal Danielovu trpezlivosť.
No keď skončili na tej lavičke, Alan sa nad svojím priateľom zľutoval a dohovoril Remymu čo malo patričný účinok aj na Dana.
„Teda, je to fakt, že on ma skutočne neberie vážne...“
„Zdá sa, že v tomto zmysle si už vybral...“
„A nie je jediný...“ vyhlásil Dan mierne provokačne.
Čiastočne opojený tým príjemným nočným vzduchom, tou istotou, ktorú on sám pociťoval práve teraz, keď bol Alan s ním, keď čelili jeho démonom spoločne. A porazili ich.
***
„Takže si sa dostal k tej časti, keď Green a Jessica...“ opäť spolu pracovali na jednej z tých scén, s ktorými Alan nebol celkom spokojný, keďže ho čakalo pokračovanie v nakrúcaní.
„Áno, obávam sa, že je to tak...“
Bola to jedna z tých veľmi emotívnych častí, kedy toho postavy viac naznačili než povedali.
A on bol práve teraz Jessicou, ktorá čelila istému výbuchu a bola takpovediac osobou, ktorá si odniesla jednu z Greenových zlých nálad.
Al bol práve teraz neodolateľný, nebezpečný,  vzrušovala ho tá predstava, aj keď vedel, že by sa mal sústrediť, no práve teraz nedokázal vnímať nič iné len to, to nebol schopný dokončiť, keďže pochopiteľne spolu skončili v posteli, presnejšie povedané ani nie tak v posteli, ako na tom mieste, kde sa práve nachádzali a akosi mimovoľne to vyplynulo z toho všetkého, že práve teraz mal to potešenie zoznámiť sa s vášnivejšou stránkou Greenovej povahy a jeho telo definitívne hovorilo áno.
„Al, vieš, že ťa veľmi ľúbim, však?“ pokračoval v jej replike, no svojím vlastným spôsobom.
Pochyboval o tom, že sa dokáže z tejto pozície len tak ľahko postaviť, práve teraz bol priveľmi vystavený istým vplyvom a takmer ani nedýchal, pod vplyvom toho láskavého dotyku, na jeho chrbte, pod vplyvom tých nežných no dôrazných pier, ktoré... mu definitívne a s konečnou platnosťou bránili myslieť, na čokoľvek iné než na neho.
***
„Ten bozk, chlapci, skrátka to nie je dostatočne dobré... nie je také prirodzené, akoby malo byť...“
Daniel sa zhlboka nadýchol a posadil sa na posteli. Isteže to nie je prirodzené a ani len nemôže byť. Ešte nedávno sa pohádali, len pred pár minútami to medzi nimi začalo byť fakt vážne, Dehaan to fakt niekedy dokázal riadne... A práve teraz sa mu dokonale smial do ksichtu, tým ako a naňho díval, lebo prebiehala tá scéna a oni sa museli bozkávať, aj keď ho ako človek práve teraz priam neskutočne štval.
„Mne to nemusíte hovoriť...“ odsekol Dane pomerne neprívetivo a díval sa na Dana až príliš hrdo, akoby ho snáď tešilo, že on sám je už v koncoch.
Odsotil ho.
Pomerne tvrdo.
„Hej, čo ti...“
„Tvár sa normálne, lebo...“
„A čo mi urobíš?“
„Sklapni a...“
„Chlapci...“
Daniel tušil, že to bude dlhý deň, že cez toho sa dostanú len ťažko. 

 
pokračovanie nabudúce

poznámka: nuž čakajú nás ešte cca dve kapitoly, delené po dve časti, no pri mojej momentálnej rýchlosti sa to ešte môže natiahnuť na isté obdobie, samozrejme stále  mám v úmysle upraviť poviedku do knižnej podoby... prípadne do podoby e-booku, do čítačiek aj do pc, (to však ešte potrvá, keďže robím na iných veciach a nemám beta-readera.) Keby sa našiel niekto, kto by chcel opravovať slovenskú časť, tejto poviedky, bola by som rada, teda pomoc by sa každopádne zišla...
Ale ešte každopádne nie sme úplne na konci.To len tak plánujem teda zatiaľ predbežne.