24. 5. 2016

Hacker 4. kapitola 2/2







fandom: rps supernatural
pár: Misha Collins /Mark Pellegrino
varovanie: , fóbie, mladý tínedžer Misha, dospelý Mark, Mark, vodcom hackerskej skupiny,  Mark-pokušiteľ, Misha_stredoškolák, Misha, s červenými vlasmi_ mysteriózne, dobrodružné, zo súčasnosti
inšpirované hackerským seriálom Mr. Robot... (no veci si prispôsobujem podľa seba)
Obsah:  „Iba jedno kliknutie...“ 

poznámka: upevňujem prepojenie medzi poviedkou Hacker a programátorka, niektoré postavy sa mihnú v oboch poviedkach, keďže v programátorke toho bude viac o h. skupine darkArts a hacker je prevažne o fdefenders :D 




 Pre Michalette.

„Misha...“
Ten hlas, jeho hlas, ktorý bol čiastočne sprevádzaný tou mierou preňho typickej láskavosti.
Bol natoľko pohltený svojimi myšlienkami, že si ani nevšimol, kedy presne sa pred ním objavil, akosi to zaznamenal až vtedy, keď stál pred ním, keď ho znovu oslovil.
„Som rád, že si prišiel, ja... bál som sa, že...“ nevedel, čo by mal povedať, akoby mal vyjadriť všetko to, čo sa teraz v ňom odohrávalo.
On bol tu.
Prišiel.
Aj napriek tomu, že ho bez vysvetlenia opustil, že všetko pokašľal už aj predtým.
Asi preto mu tak dlho trvalo, kým sa naňho vôbec dokázal poriadne pozrieť, lebo dosiaľ sa díval len do zeme, dosiaľ bol len zhrbeným tieňom čakajúcim na svoj osud.
No práve teraz pohľadom prechádzal po jeho tvári, čiastočne zakrytej tou preňho dobre známou tmavou šiltovkou.
Mal na sebe len obyčajné biele tričko a tenšie džínsy, nič extra, no skrátka to bol on.
On muž, ktorý už dlhší čas hýbal jeho svetom.
A keď si zložil čiapku, keď sa jej zbavil, akoby ju takmer ani vôbec nepovažoval za dôležitú.
Rozoznával tie jeho krátke svetlé vlasy, jeho tvár, jeho modré oči, ktoré si ho premeriavali ešte stále čiastočne aj s tou mierou prísnosti a mierneho odstupu, spojeného s výsledkom ich posledného osobného stretnutia. To, ako spolu hovorili na sieti považoval za irelevantné. Vedel, že skutočnú mieru jeho hnevu či sklamania pocíti skôr na vlastnej koži a keby mal viac času, doprial by si tú možnosť trochu sa na to pripraviť, čo však práve teraz už nebolo v jeho silách, tak len čelil jeho pohľadu. A snažil sa v sebe nájsť odvahu, ktorá mu tak často chýbala pri osobnom stretnutí s niektorými ľuďmi, z ktorých priam cítil tú drvivú mieru sebaistoty.
„Som tu... Teraz som už tu...“ povedal to, tie slová po ktorých tak veľmi túžil.
Aj napriek tomu svojmu rozhodnutiu, aj napriek neistote, on bol preňho osobou, ktorej sa nedokázal úplne zriecť.
A keď ho objal, všetko to napätie, ktorým bol zviazaný, akoby pominulo, akoby sa stratilo v tom pevnom objatí.
Akoby vedel, že práve teraz a tu je doma, bez ohľadu na to, že sú v púšti, bez ohľadu na to, ako veľmi sa naňho zrejme hnevá, pokazil tú poslednú záležitosť nedokončil ju a bez ohľadu na to, koľko starostí mu tým musel spôsobiť.
„Prepáč...“ opakoval neúprosne, neprestával to opakovať aj keď on to od neho nevyžadoval.
Len na chvíľu zavrel oči a predstavil si, že je všetko v najlepšom poriadku, že jeho sestra sa nikdy nepokúsila o samovraždu liekmi, ktoré jej prenechal, že nepokazil tú poslednú akciu z darkArts a nevystavil všetkých smrteľnému nebezpečenstvu.
Nechcel na to myslieť, vytesnil to kamsi na okraj a pomaly sa to k nemu vrátilo až s tým sestriným zmiznutím, ktoré prinavrátili do jeho mysle tie nebezpečné červené čísla. A prinútili ho opäť zlyhať, opäť stratiť kontrolu.
Bolo to príjemné, jednoduché, všetko nechať za sebou a len cítiť, že je pri ňom osoba, ktorá sa postará o veci, na ktoré on nemá dostatok síl, ktorá dokáže kontrolovať túto nevyspytateľnú stránku jeho povahy.
„Teraz na to nemysli, máme pred sebou dôležitejšie veci...“ vyhlásil šéf, keď ho napokon pomaly a vskutku dosť šetrne pustil. A preňho to bol niekedy už aj Mark, no práve v tomto okamihu by sa ho tak neodvážil osloviť.
Nevedel či na to ešte má právo, čiastočne bol ovládaný svojimi vlastnými výčitkami. V ich zajatí, takmer ani nedokázal voľne dýchať.
„Oni... majú... ju... majú Danielle?“
„Ešte som od nich nedostal kompletnú odpoveď, no pracujeme na tom, chce to však čas a trpezlivosť... Hlavne buď pokojný a dovoľ mi, aby som to všetko vyriešil, o túto záležitosť sa budem starať osobne, nech je kdekoľvek, ja ju nájdem...“
Prikývol.
Nemal dôvod mu neveriť.
Vedel, že sa v týchto veciach vyzná viac než on, mal možnosť sa o jeho schopnostiach presvedčiť.
A práve preto sa cítil omnoho lepšie, lebo on bol na jeho strane a veľmi dobre vedel, čo to znamená čeliť hrozbe podobného druhu.

***
Neskôr...

Brat naňho kričal.
Takmer sa to nedalo počúvať. Už ani zďaleka nebol tak v pohode. A on si zvykal na túto jeho menej príjemnú stránku, práve teraz bol takmer ako otec a ani si neuvedomoval, že používa presne tie isté iritujúce slová.
Nikdy ho nepočul tak vystrájať, keď sa mu ozval. Po dvoch dňoch strávených mimo farmy to musel urobiť. Nechcel, aby sa obával ešte aj oňho a vyhlásili po ňom pátranie, predpokladal, že Sasha by bol niečoho takého schopný, aj keď nechal odkaz.
„Kde si? Čo to vlastne... Misha, čo si si myslel, keď si... najprv Danielle a teraz a prečo vlastne si mi nepovedal, že... “ nepustil ho ani len k slovu a neustále doňho hustil. A chcel riešiť aj to, čo mu zrejme o ňom povedali rodičia, zjavne nemali chuť ho od toho ušetriť. A on si musel vypočuť ešte raz všetky tie ťažké slová, ktoré ho len zbytočne odsudzovali k tomu, aby sa čoraz väčšmi stiahol od tej časti svojho ja, ktorá dokázala len trpieť, len sa mučiť tými nekonečnými výčitkami a z ich kruhu nevidieť žiadne východisko.
„Ty nevieš, aké to je, netušíš čo všetko...“ chcel mu to vysvetliť, snažil sa o to, no nezdalo sa, že by práve teraz Sasha, ovplyvnený tým svojím spravodlivým hnevom, o to skutočne stál.
Vedel, že to nemal urobiť, že to bolo nesprávne rozhodnutie, no musel sa naučiť žiť s tým, že to urobil, že bol toho schopný a zvyknúť si na myšlienku, že to už nemôže vrátiť späť.  
No necítil sa preto o nič lepšie a jediné čo práve teraz rozhodlo o tom, že sa dokázal kontrolovať, bol dotyk šéfovej ruky na jeho chrbte, Anwar0505 naňho práve teraz pôsobil mimoriadne upokojujúco.
No len veľmi ťažko mu mohol vysvetliť to, že sa chystá  vrátiť k svojim, aspoň na čas, späť do centrály fdefenders, darkArts konečne odpovedali, a on si prial byť v centre diania.
A preto nebol veľmi spokojný s tou svojou odpoveďou na tie posledné bratove výčitky.
S tým ako nepríjemne sa s ním ku koncu zhováral. A pocítil takmer až úľavu, keď sa zbavoval toho jednorazového telefónu.
Unknown nič z toho neurobil, nebola to jeho vina a on si teraz prial byť ním. 

nasledujúca kapitola