2. 1. 2008

20. kapitola 2. časť

„Pomôž mi s ním. Musím okamžite zavolať liečiteľku,“ vtisla mu do rúk telo mladého chlapca. Harry bolestne zastonal, keď bol nútený schúliť sa do náručia nenávideného profesora elixírov. Hrozne sa hanbil. Nemal na sebe vôbec žiadne šaty. Habitom bol len voľne prikrytí. Na nahej koži cítil, dotyk Snapových rúk. Uľavilo sa mu, keď ho s neskrývaným odporom vložil do postele.

„Je to zbytočné, Lina. Práve odišla objednať nejaké prísady do elixírov,“ stručne informoval svoju manželku. Málokedy používala meno Emmeline. Obľúbila si jednoduchú skratku, ktorú mala oveľa radšej.

„V tom prípade to budeme musieť zvládnuť my dvaja. Sadni si k nemu a podrž ho, aby som mu mohla dať poriadne rozotrieť zaceľovací elixír,“ autoritatívne požiadala svojho manžela. Severus neochotne poslúchol. Pridržal Harryho tak, aby sa nemohol vôbec hýbať. Donútil ho zložiť si z oka obklad.

„Nevyzerá to dobre. Má šťastie, že neprišiel o oko,“ chladne skonštatoval Snape.

„Nemusíš sa báť, Harry. Nie je to až také hrozné,“ pokúsila sa ho upokojiť.

Lina pomaly nakvapkala elixír na zranené miesto. Dávala si pozor, aby ani kvapka nevyšla nazmar. Nepríjemné pálenie chlapca úplne ochromilo.

„Kto to urobil?“ Dovnútra vošiel Temný pán. V jeho hlase zaznieval hnev a túžba po vraždení. Cítil odozvu prsteňa. Kvôli svojmu obľúbenému študentovi bol ochotný urobiť čokoľvek. Snape okamžite pustil Pottera a rýchlo sa vzdialil od postele.

„Bratia Macnairovci si opäť začali dovoľovať. Takýmto spôsobom zrejme chceli zastrašiť nového spolužiaka,“ rýchlo odvetila Lina. Bolo jej jasné, že pred ním nemôže nič tajiť. Temnému pánovi nemohla klamať. Považoval by to za zradu.

„O čo presne sa pokúšali?“ nenútene pokračoval vo výsluchu. Chcel si byť istý, ako ďaleko dokážu zájsť.

„Vyzliekli ho a obťažovali,“ ustarostene upresnila Lina.

„Tí traja svojmu trestu neujdú. Dám im poriadnu lekciu slušného správania,“ zlovestne vyhlásil Voldemort.

Sadol si na posteľ k svojmu chlapcovi. Podrobne si prezrel drobnú stopu, ktorá ostala po zranení. Neodolal nutkaniu pobozkať ho na pery. Harry spokojne vkĺzol do objatia svojho profesora. Voldemort si chvíľu vychutnával ich vzájomné dotyky. Chcel vymazať z jeho tváre ten vystrašený výraz. Opatrne sa odtiahol od zmäteného chlapca. Harry sa hrozne hanbil, že ho pri nežnostiach s Temným pánom pozoruje jeho teta a slizký smrťožrút. Okrem toho mal na srdci veľa otázok, ktoré chcel položiť maminej sestre. Mrzelo ho, že sa oňho nikdy nezaujímala a takisto sa mu nepozdávalo ani to, že je manželkou jeho nepriateľa.

„Poď so mnou, Severus. Táto záležitosť neznesie odklad,“ túžil po mučení tých drzých faganov. Obaja okamžite opustili nemocničnú časť.

„Ako je možné, že som o tvojej existencii doteraz nevedel?“ zdesene zavrčal Harry.

„Minulosť je omnoho zložitejšia ako si myslíš. Všetci vedia, že Lily mala aj inú sestru okrem Petúnie. Nikto ti to nepovedal kvôli tomu, že ma považujú za zradkyňu. Chodila som do Slizolinu, preto ma nikdy nepovažovali za spoľahlivého človeka. Ja som sa pridala k temnému pánovi, keď mi ponúkol, aby som sa stala jednou z nich. Je to výnimočný čarodejník a považovala som to za veľkú poctu. Budem mu slúžiť za každú cenu. Moja sestra to odmietla. Nemohla som nič robiť. Naivne sa domnievala, že Dumbledore ich ochráni. Nechcela, aby som sa miešala do jej života. Keď som sa dozvedela, že si údajne Vyvolený bolo už neskoro. Moja sestra bola mŕtva a temný pán padol. Musela som sa skrývať a zabudnúť na svoju totožnosť,“ ukázala chlapcovi pulzujúce temné znamenie.

Prečo si sa vydala za toho muža? On je predsa neznesiteľný, arogantný a nenávidí ma!“ zdesene zavrčal Harry.

„Vedela som, že Severus má rád moju sestru. Všimla som si ako žiarli a trápi sa. Počas jednej noci som ho oklamala, že som Lily a vrátila som sa k nemu. Bol pod vplyvom nejakého liečebného elixíru. Okrem toho to vtedy prehnal s pitím. Chcela som ho dostať do postele. Mal veľký vplyv na temného pána a vždy sa mi páčil. Neskôr som zistila, že budem mať dieťa. Temný pán si želal, aby sme uzavreli manželstvo. Severus bol hrozne rozčúlený, ale musel sa podriadiť vôli nášho pána,“ položila mu na kolená čistý habit.

„Crucio!“ temný pán okamžite vyslal kliatbu na vzdorujúceho chlapca. Rufus sa odvážil podrobne mu opísať, všetko čo chcel urobiť s jeho milencom. Temný pán ledva premáhal svoj hnev.

„Pane, prosím vás, neubližujte mu. Rufus to tak nemyslel,“ jeho bratia zúfalo klesli na kolená.

„Mlčte, hlupáci. Vy tiež čoskoro prídete na rad. Až s ním skončím budete ho musieť odniesť po častiach!“ pokračoval v mučení. Utrpenie toho chlapca mu spôsobovalo radosť. Chcel počuť bolestné výkriky a prosby.