2. 1. 2008

22. kapitola (Ne) sviatočná atmosféra

Starobylý zámoček rodu Malfoyovcov zdobila jemná snehová prikrývka. Pôsobil ako brána do rozprávkového sveta patriaceho ľuďom, ktorý nikdy nemuseli trpieť núdzou. Vietor vdýchol chlad do tváre piatim študentom.

Draco Malfoy sa držal na čele malej skupinky. Hrozne sa tešil, že bude môcť stráviť prázdniny so Severusom. Chcel ho presvedčiť, že mu nemieni ublížiť. Celý čas sa snažil zatiahnuť ho do rozhovoru, ale chlapec bol očividne príliš vystrašený. Nechcel s ním komunikovať. Zdržiaval sa v blízkosti Harryho, Seliny a Hermiony. Spolu vytvárali zomknutú skupinku, ktorá ho od neho oddeľovala. Práve kvôli tomu bol príšerne podráždený a čoraz väčšmi sa hneval na Harryho.

Zelenooký chlapec nespokojne hľadel na prepychové sídlo. Oveľa radšej by ostal v škole. Celkom mu vyhovovalo udržať si istú mieru slobody. Odkedy spával na internáte, nebol až natoľko kontrolovaný temným pánom. Mohol si dopriať viac slobody. Každú noc však túžil spať v jeho náručí a nechať sa zobúdzať bozkami. Občas ho mrzelo, že si Voldemort začal držať odstup aspoň pokiaľ šlo o veci týkajúce sa citovej stránky. Ostatné záležitosti fungovali viac než dobre.

Veľmi často ho zatiahol do svojej izby, vyzliekol a dokázal mu, že je jediným človekom, ktorý dokáže prebudiť v ňom túžbu po milostnej aktivite. Tieto zážitky však zvyčajne skončili veľmi rýchlo. Neostávalo mu veľa času na zábavu. Náročné štúdium a dobiehanie zameškanej látky ho plne zamestnávalo. Dúfam, že budeš po celý čas so mnou. Chcem, aby sme sviatky strávili spolu. Pred očami sa mu vynoril obraz nahého Voldemorta. Spokojne si oblizol pery. Potom túžil už niekoľko týždňov. Temný pán bol totiž zaneprázdnený a nemohol sa mu naplno oddať.

„Už poriadne dlho meškáte, kde ste boli tak dlho?“ vchodové dvere sa prudko otvorili. Svetlovlasý aristokrat už najmenej hodinu očakával príchod dohodnutej návštevy.

„Držal nás, pán riaditeľ. Ten jeho Vianočný prejav vôbec nemal konca,“ znudene vyhlásil Draco.

„Poďte dnu. Pozhovárame sa v obývačke. Mám pre vás pár nepríjemných správ,“ pohľadom si premeral Hermionu. Pôsobila celkom rozkošne. Tehotenstvo jej rozhodne prospievalo. Nesmierne sa mu páčila, napriek tomu, že jej bruško už nadobudlo patričné rozmery.

„Stalo sa niečo Temnému pánovi?“ znepokojene vyhŕkol Harry. Okamžite dostal strach, že ministerstvo niečo podniklo proti jeho milencovi. Nechcel, aby ho niekto pripravil o jedinú lásku. Napriek tomu, že temný pán to neschvaľoval a popieral akékoľvek citové väzby Harry sa nevzdáva. Naplno prežíval svoje pocity a nikomu nedovolil, aby ho pripravil o tieto nezabudnuteľné okamihy.

„Nie, temný pán je v úplnom poriadku. Mal som skôr na mysli, niektorých vážených smrťožrútov. Niekto nás zradil. Donáša druhej strane. Mali sme naplánovaní útok na šikmú uličku. Temný pán chcel, aby sme ministra trochu vystrašili. Niekto zrejme prezradil naše plány. Náhle sa tam objavili aurori. Narcissa je mŕtva. Zasiahlo ju odrazené zaklínadlo. Lina bola zatknutá a tuším niekto zistil, aj to, že Severus pracuje pre temnú stranu a nevrátil sa k Dumbledorovi. Sám riaditeľ ho vydal do rúk ministerstva. Minister vašich rodičov odsúdil na dementrovov bozk,“ nerád zaťažoval deti takýmito správami. Temný pán však trval na tom, aby sa to dozvedeli.

„Nie, to nemôžu urobiť!“ zdesene vykríkla Selina. Musela sa niečoho chytiť, aby nespadla.

„Mama, nie, povedz, že to nie pravda!“ Draco úplne stratil hlavu a chcel sa vrhnúť na otca.

„No tak, nerob hlúposti,“ Severus ho jemne pritiahol k sebe a chlácholivo objal. Svetlovlasý chlapec sa primkol bližšie k nemu.

„TVÁRIŠ SA, AKOBY SA NIČ NEDIALO. TY SI NEDAL POZOR NA MAMU, LEBO CHCEŠ BYŤ S GRANGEROVOU. TAK SI JU NECHAJ! JA UŽ NIE SOM TVOJ SYN!“ tuhšie sa pridržiaval Severusa a snažil sa potlačiť nával zlosti.

„Láskavo sa spamätaj, Draco. Viem, že ťa to nesmierne zasiahlo, ale nemysli si, že si jediný, kto tým veľmi trpí. Narcissa zomrela, lebo sa postavila pred svojho milenca. Nechcela im ustúpiť z cesty, keď ho prenasledovali. Nemohol som nič urobiť. Keď som tam prišiel, už bolo neskoro,“ takisto mu to nebolo jedno. Istým spôsobom ju mal rád a mrzelo ho, že to dopadlo tak zle.

„Severus, odprevaď ho do izby. Nechcem, aby náhodou dostal nejaký šialený nápad. O rodičov nemusíš mať obavy, temný pán sa postará, aby sa k nám vrátili,“ ustarostene sa zahľadel na svojho syna. Prekvapilo ho, že vôbec neprotestoval. Odhodlane chytil za ruku Severusa a šiel s ním, akoby od toho závisel celý jeho život. Nie? On predsa nemôže....

„Ja tiež asi pôjdem, necítim sa dobre,“ Selina ledva premáhala mdloby. Hermiona sa pohotovo ponúkla, že ju odprevadí. Nemala záujem dlhšie ostávať s Luciusom.

„Nedívajte sa na ňu takýmto spôsobom. Vám zrejme nevadilo, keď kričalo o pomoc. Nezáležalo vám na tom, čo cíti. Nemáte dôvod od nej niečo žiadať,“ chcel ho usadiť do patričných medzí. Nemal strach z toho obávaného smrťožrúta. Vedel, že mu nemôže ublížiť. Nikto by sa neodvážil provokovať milenca temného pána.

„Hermiona sa stane mojou manželkou. Temný pán rozhodne nebude mať nič proti tomu. Snáď nechceš, aby to dieťa nemalo ani poriadne priezvisko?“ nebezpečným tónom vyhlásil Lucius.

„Zrazu vám nevadí, že nemá čistý pôvod? Je pravda, čo povedal Draco. Naozaj ste si želali, aby vaša žena zomrela?“ tmavovlasý chlapec pokračoval v nemilosrdnom výsluchu.

„Ani Temný pán nie je čistokrvný, aj keď to veľmi nerád priznáva, jeho otec bol muk...“

„CRUCIO,“ kliatba bolesti zasiahla svetlovlasého čarodejníka. Harry zazrel nejakú postavu, ktorá bola zrejme ukrytá pod kúzlom neviditeľnosti.

„NEBUDEŠ SPOMÍNAŤ MOJHO OTCA, LUCIUS,“ podráždene zavrčal temný pán.

Drahý, prosím ťa, nechaj ho,“ zasyčal Harry. Opatrne pobozkal svojho partnera. Pritisol sa k jeho telu a pomaly putoval po miestečkách, ktoré ho vždy vedeli priviesť späť k dobrej nálade.

„Nemiešaj sa do toho, Harry. Zaslúži si trest za svoju drzosť,“ odtláčal od seba svojho milenca. Najradšej by ho pobozkal a vzal do náručia, ale nemienil to robiť pred smrťožrútom. Nechcel pred ním podliehať slabosti.

„Hrozne si mi chýbal. Chcem sa ťa dotýkať. Dovolíš mi, aby som sa o teba postaral. Chcem ti vyzliecť habit a venovať sa každej čiastočke tvojho tela,“ vedel, že takéto prísľuby v parselčine neostanú bez odozvy.

„Áno, Harry. Dnes večer som ti plne k dispozícií, ale teraz tu nemôžem ostať. Musím sa postarať o Severusa a Linu. Ostaň v dome a nevystavuj sa riziku,“ znelo to skôr ako príkaz než prosba. Temný pán prerušil kliatbu a vyviedol Luciusa von. Zrejme chcel, aby sa pridal k plánovanej akcii.

Tak najbližšie pribudne kapitola k Luciusovej výhre.