1. 1. 2008

9. kapitola Dôsledky

„On? To myslíš, Veď-vieš-koho?“ zdesene zapišťal Neville. Okamžite pristúpil k oknu. Pocítil pevné objatie svojho profesora. Severus opatrne zatiahol záclonu a na chvíľu k sebe pritisol svoju lásku. Potreboval to, aby zahnal obavy a strach. Musel nabrať odvahu.

„Čo to s ním robí?“ vystrašene hlesol Neville. Počul Luciusov krik a veľmi dobre videl, čo sa deje z jeho kamarátom. Rozochvene prešľapoval pri okne.

„Určite nič príjemné vzhľadom na to, že ide o temného pána,“ spomenul si na trpké skúsenosti v jeho službách. Smrtožrútov vždy trestal veľmi kruto, keď sa odvážili porušiť jeho nariadenia... Vždy ich zasiahol na tom najslabšom mieste.

„Musíme im pomôcť. Nemôžeme ich tam nechať,“ rozčúlene sa oprel o okenný rám. Okamžite sa odtiahol od svojho vyučujúceho a chystal sa vziať do rúk prútik.

„To by nebolo vôbec rozumné. Neporazíme ho. Ty nepoznáš silu akou disponuje. V tejto dobe neexistuje čarodejník, ktorý by sa mu vyrovnal. Musíme za ním prísť iným spôsobom, nie je možné naňho zaútočiť,“ nechcel vystavovať svojho študenta takej tvrdej skúške.

„Možno by som sa mal obliecť,“ nasucho prehltol a nemotorne siahol na svoj habit.

„Mohlo by to ublížiť tvojej pokožke. Radšej ostaň v dome. Ja pôjdem von a pokúsim sa niečo urobiť. Ty nesmieš ohrozovať svoj život. Nechcem, aby sa ti niečo stalo,“ okamžite si pripravil prútik a rýchlo otvoril okno. Vedel, že zrejme nezabráni Nevillovi, aby sa kvôli Potterovi dostal do problémov. Nemohol vyjsť dverami, musel tam ostať a dať pozor, aby sa mu nič nestalo.

„Nie, nenechám tam Harryho samého, on mu predsa ubližuje!“ šokovane vyjachtal Neville.

„Neboj sa bude to v poriadku,“ chlácholivo zašepkal Severus.
Temný pán dokončil svoje dielo a nechal Harryho ležať na zemi, bol poriadne doriadený a krvácal. Zrejme došlo vnútornému zraneniu. Lucius sa k nemu pokúšal dostať, ale nebolo to vôbec ľahké. Temný pán sa ho zrejme chystal zabiť.

„Môj pane, nerobte to,“ nedokázal uveriť tomu, že niečo také povedal. Začínal pochybovať o tom, že je v úplnom poriadku. Rýchlo stisol v rukách prútik. Vedel, že existuje len jedno kúzlo, ktoré mu môže zabrániť, aby ich všetkých zničil.

Cítil zlosť temného pána a vedel, že sa chystá zaútočiť. Jeho slová takisto považoval za zradu a on presne to potreboval. Musel ho poriadne rozčúliť. Pevnejšie sa oprel o okenný rám.

„Ustúp dozadu, Neville,“ zašepkal znepokojene.

Neverbálne zaklínadlo, ktoré prešlo jeho prútikom spôsobilo otrasy v celom dome. Trámy praskali a všetky okná sa zaradom porozbíjali. Cítil obrovskú energiu, ktorá presahovala jeho chápanie. Sám nevedel, čo všetko to môže spôsobiť.
Kúzlo zasiahlo temného pána do hrude. Mierne sa zachvel a zakričal pár nezrozumiteľných slov.

„Bež, Lucius. Vezmi ho a vráť sa do domu!“ prikázal mu Severus. Svetlovlasý muž pevne vzal do náručia svojho mladého priateľa a okamžite vbehol do domu. Temný pán sa ho vôbec nesnažil zastaviť.
Stál pri dome a niečo si mrmlal popod nos.

„Všetko ma bolí,“ zachrapčal Harry. Pevne sa oprel o svojho milenca. Cítil nepríjemné pálenie. Ešte nikdy v živote nemal taký hrozný pocit. On bol nútený poslúžiť temnému pánovi ako hračka na rozptýlenie. Cítil sa zneužitý a hrozne deprimovaný. Pevne zaboril ruku do Luciusových vlasov.

„To bude dobré. Severus ti pomôže,“ bezpečne za nimi uzamkol dvere a pre istotu skontroloval či pôsobí fidéliovo zaklínadlo. Vedel, že Voldemort za nimi ísť nemôže. Stále nechápal, čo to vlastne Severus urobil, ale bol mu nesmierne vďačný.

Tmavovlasý muž si rýchlo utrel pot s čela a vyčaroval si pohár vody. Mal pocit, akoby mu náhle chýbala potrebná energia na prežitie. To kúzlo prešlo celým telom. Nebolo to vôbec príjemné.

„Severus, pomôž mi!“ Lucius zložil na posteľ zraneného Harryho.

„Na polici je hojivá masť, prines ju a opatrne ponatieraj miesto kontaktu. Ja mu zatiaľ zastavím krvácanie,“ pomaly podišiel k posteli a urobil potrebné opatrenia. Neville si sadol k svojmu kamarátovi. Pokúšal sa ho upokojiť, aj keď sám bol tiež veľmi vystrašený.

Severus a Lucius napokon ošetrili vzpierajúceho sa chlapca a zabezpečili jeho telo proti nákaze. Lucius bol stále s ním a po celý čas ho chlácholivo kolísal v náručí.

„Čo si vlastne urobil temnému pánovi?“ Lucius sa stále vracal k oknu, akoby sa bál, že za nimi predsa len príde.

„Mrzí ma to, ale budeme sa musieť vrátiť na Rokfort. Použil som dosť zložité kúzlo, ktoré istým spôsobom ovplyvnilo temného pána. Jeho myslenie sa teraz sústredí na jednu osobu...Mrzí ma to, ale nemohol som mu dovoliť, aby na nás ďalej útočil,“

„Nerozumiem ti ani slovo, Severus. Môžeš sa vyjadriť jasnejšie?“ netrpezlivo ho zahriakol svetlovlasý muž.

„To kúzlo dokáže vyvolať silnú posadnutosť, mohol by som to prirovnať k amortencii, ale dalo by sa povedať, že je oveľa silnejšie ako ten elixír. Temný pán bude túžiť po istej osobe. Kvôli tomu zabudol, že sme tu. Zrejme o chvíľu sám odíde a nebude sa pamätať, že nás tu videl. Práve preto potrebujem ísť za Dumbledorom, aby tú osobu ochránil,“ vedel, že sa to bude len veľmi ťažko vysvetľovať. Sľúbil, že to kúzlo nikdy nepoužije, aj keď ho vlastne sám vymyslel, lebo pôvodne chcel, aby Lily prestala pociťovať lásku k Jamesovi, ale napokon uznal, že by to vôbec nebolo správne.

„To sa určite nejakým spôsobom vyrieši. Nech si temný pán robí, čo sa mu len zachce, ale nedovolím mu, aby ubližoval môjmu partnerovi. Chcem ostať s Harrym. Nemôže sa predsa normálne vrátiť do školy, ako vysvetlíme jeho momentálny stav?“ nahnevane odvrkol Lucius