25. 10. 2010

Dni chaosu 2. časť


Varovanie: 18+, anjeli démoni, postapokalyptické, nerešpektuje závere 5 série!...
Páry: Castiel/Lucifer, Sam/Dean
Obsah: špeciál nadväzujúci na Pekelnú hru...
Bude rozdelení do 4 častí + úvod (z pohľadu Natanaela), časti (2 z pohľadu Casa) (dve z pohľadu Lucifera) a záver (Natanael)






2. Časť

Luciferov pohľad

„Keď budem veľký, tak mi to vysvetlíš?“ opýtal sa nevinne.
Castiel odhodlane prikývol. Lucifer si tým nebol až taký istý. Jeho partner nepatril k anjelom, ktorí radi preberajú intímnosti, takéhoto druhu.
Tmavovlasému anjelovi sa nechtiac podarilo trochu viac potiahnuť obväz. Lucifer pocítil ako bolesť prešla celou rukou. Bolo to nepríjemné, ale pokúšal sa priveľmi nehýbať.
Rozhodne bolo príjemné sledovať, ako sa dostáva do rozpakov. Eastcharen bola démonická verzia spojenia energií. Nič nebolo až také zábavné, ako predstava, že nejaký lovec skončil takto prepojený s démonom. Dotyčný démon zrejme zneužil svoj vplyv na dušu svojho klienta. Z tohto spojenia nebolo úniku a bolo jasné, že svoju dušu už nikdy nedostane späť.
Pre ľudí to nebola práve tá najpríjemnejšia záležitosť.
Luciferovi to pripadalo dosť zábavné. Od Sama vedel, že Bobby je pre nich niečo ako druhý otec, aj keď sa občas stane, že sa s ním nepohodnú, ale v konečnom dôsledku im na ňom vždy veľmi záležalo. Nechcel byť tým, kto Samovi oznámi, že mu už nemôžu pomôcť. Možno by si aj ďalej udržal svoju dobrú náladu, keby si nevšimol, ako sa Castiel roztriasol.
„Prepáč,“ rozpačito zamrmlal tmavovlasý anjel. Trochu sa odtiahol, akoby očakával, že ho udrie, ale Lucifer naňho len povzbudivo kývol, aby pokračoval. Jeho partner sa ho stále určitým spôsobom bál.
„To nič nebolo,“ ubezpečoval ho Lucifer. Pre istotu sa ani len nepohol. Napriek zblíženiu a bola medzi nimi ešte stále prítomná bariéra strachu. Lucifer sa ju snažil postupne odstrániť, ale nešlo to tak rýchlo, ako si predstavoval.
Počas každého kontaktu bolo v jeho očiach vidieť, že ho ešte stále ovláda strach. Vždy, keď sa Luciferovi pozrel do očí ten strach tam bol a obaja vedeli, že ešte dlho potrvá, kým sa im ho podarí aspoň zmierniť.
Upokojujúco pohladil Castiela po ruke. Nechal prejsť dotyk svojej energie do rozochvenej podoby svojho partnera.
S Castielom si chcel vychutnávať iné veci, iné spôsoby lásky. Nie násilie. To sa mu v jeho prípade veľmi neosvedčilo. Castiel stále lepšie reagoval na príjemnejšie záležitosti a jeho podstata bola až príliš preplnená bolesťou.
Natanael sa vrátil späť k svojim hračkám. Dokončoval cestu pre svoje nové auto.
Castiel dokončil obväzovanie a odložil tubu s masťou. Potom sa vrátil späť k Luciferovi.
Natanael sa vrátil späť k svojim hračkám. Dokončoval cestu pre svoje nové auto.
„Deanovi by sme to zatiaľ nemali hovoriť. Sam by bol vhodnejší,“ navrhol Castiel. Očividne ho trápilo to, čo sa stane s oboma bratmi.
„S tým úplne súhlasím. Tvoj obľúbený Winchester ešte nie je pripravený ani na to, aby sa postaral sám o seba,“ posmešne poznamenal Lucifer. Spomínal na to, ako ho pred pár dňami museli Deana vyťahovať z priekopy, do ktorej spadol, počas jednej divokej prechádzky. Silno páchol alkoholom a takmer so seba nedostal žiadne súvislé slová. Bolo jasné, že ešte prejde veľa času, kým dokáže opäť normálne žiť.
„On to prekoná. Potrebuje len viac času. Dostaneme ho z toho, veď sme predsa nejakí anjeli a tvoje schopnosti sú priam legendárne,“ pošepol mu Castiel.
„Uvidíme,“ Lucifer sa nenápadne dotkol Castielových bokov a privinul si tmavovlasého anjela bližšie k sebe. Nechápal jeho spriaznenosť s ľuďmi, ktorí neboli jeho schránkou, ale nemienil to mladšiemu anjelovi vyčítať. Pohľadom sa zastavil na jeho perách, dostal chuť ho odmeniť za jeho starostlivé ošetrenie.
Pobozkali sa. Lucifer si opatrne vyžiadal vstup do Castielových úst a keď ho ochutnal svet bol hneď o niečo príjemnejším miestom.
Samozrejme, až kým nezačuli nepríjemný šramot. Symboly sa zapálili sivastou žiarou a to bolo jasný znak toho, že sa k stanu niečo priblížilo a predná časť stanu sa otvorila.
Lucifer opatrne odsunul Castiela, zovrel v ruke svoju zbraň.
Boli to anjeli. Desiati z jeho bratov, ktorý sa rozhodli prísť aj napriek všadeprítomnému chaosu. Troch sa mu podarilo zasiahnuť, ale ostatní naňho namierili to, čo od nich nečakal.
Lucifer sa nemohol ani pohnúť. Anjeli ovládali chaos.
Začal prúdiť do stanu, udrelo to doňho, tak silno, až mu to preťalo hornú peru. Cítil krv a pálenie.
Symboly sa trhali. Cítil bolesť, akoby bol opäť v tej hroznej klietke. Všade bolo oslepujúce svetlo a chaos, ktorý ho udieral tak silno, že sa nevládal postaviť. Ten prúd nasmerovali len naňho a nemohol nič robiť. Bolo to hrozné. Chcel sa dostať k svojej rodine, ale oslepovala ho príliš silná bolesť. Po prvý raz stratil vedomie.

***
„Pane, prebuďte sa!“ niekto ním silno zalomcoval. Pocítil prudké pálenie a rukou mu opäť prešla tá ohromná bolesť.
Lucifer sa okamžite postavil. Svoju zbraň mal ešte stále v rukách. Všetko bolo úplne normálne, až na to, že Castiel a Natanael boli preč a ich stan bol spálený. Už bolo po búrke a nikto si nedal tú námahu, mu to oznámiť skôr.
„Michael. Ešte sme neskončili,“ nesúvisle odvetil Lucifer. Chvíľu mu trvalo, kým si dokázal trochu utriediť myšlienky. Pery ho hrozne boleli, ale tá masť bola zničená.
„Pane, čo sa tu stalo?“
Na pomoc mu prišiel jeden z ich najbližších susedov. Bol to nejaký Roger, ale Lucifer nemal chuť niečo vysvetľovať obyčajného mužovi. Ten chlap nemal ani poňatia, čo všetko sa práve stalo.
„Potrebujem tú vec. Teda telefón, ak máte!“
„Nemám, ale je tu jeden funkčný automat.“