1. 11. 2010

Dni chaosu: Epilóg




Varovanie: 18+, anjeli démoni, postapokalyptické, nerešpektuje závere 5 série!...

Páry: Castiel/Lucifer, Sam/Dean
Obsah: špeciál nadväzujúci na Pekelnú hru...
Bude rozdelení do 4 častí + úvod (z pohľadu Natanaela), časti (2 z pohľadu Casa) (dve z pohľadu Lucifera) a záver (Natanael)
Poznámka: po tomto epilógu nasledujú Dni chaosu II. špeciál, kt. bude zameraní na pár Sam/Dean budú to už len také dve kratšie časti. O tom, ako sa Sam a Dean vrátia späť do normálneho sveta a majú si vybrať, či sa vrátia späť, alebo budú ďalej pokračovať vo svojich životoch na Zemi :D
Prešlo pár mesiacov, bolo to dosť dlhé obdobie, aj keď to tak nevyzeralo. Natanael postupne spoznával ich nový domov. Bol rád, že si so sebou mohol vziať svoje hračky a našiel aj nové, oveľa zaujímavejšie.
Jeho krídla trochu nasiakli tmavšou farbou, ale nevadilo mu to. Hlavná vec, že peklo ich úplne nezničilo.
Luciferova osobná zóna bola pohodlná, cítil sa tam v bezpečí a spokojne si nažíval so svojou rodinou. Dokonca začal celkom dobre vychádzať so Samom a Alice. Často spolu len tak sedeli a zhovárali sa. Samozrejme, nezabúdal ani na svojich stvoriteľov, ale vedel, presne kedy by im mal dopriať dostatok súkromia, aby neboli priveľmi namosúrení. Pokúšal sa spriateliť aj s Deanom, ale on vytrvalo odolával. Nemal záujem ani o tie najkrajšie veci, ktoré sa Natanael naučil urobiť.
Sam si liečil svoje vnútorné zranenia, potreboval pokoj a veľa lásky, aby sa to dalo aspoň trochu napraviť. Natanael ho obdivoval. Vedel, že sa mu stalo niečo veľmi zlé, ale neprestal bojovať proti svojmu strachu.
Dean si naďalej udržiaval odstup. Trávil viac času s Castielom a Luciferom. Svojmu bratovi sa vyhýbal. Zdalo sa, že Dean má isté čaro, ktoré si dokáže získať náklonnosť anjelov.  Jeho vzťah s Luciferom sa zlepšil. Nedalo by sa povedať, že sa spriatelili, ale vládla medzi nimi tolerancia a postupne si začínali rozumieť.
Natanael takto prebehoval od jednej skupinky ku druhej a snažil sa ich dostať bližšie k sebe.
Ako správne zvedavý anjel, jednoducho chytil Sama za ruku a požiadal Alice, aby sa presunuli do druhej časti Luciferovej zóny. Chcel, aby boli všetci spolu, hlavne teraz, keď mal  Lucifer dobrú náladu.
Keď prešli k temnej záhrade, v ktorej sedeli Castiel a Lucifer. Tmavovlasý anjel bol pritisnutý k svetlovlasému. Spokojne sa vyhrievali na akejsi tmavej deke, ktorá bola umiestnená v príťažlivo zelenej tráve.  Lucifer mal ruku spokojne položenú na Castielom bruchu a boli trochu zamotaní do tmavých krídel.
Natanael sa objavil pri nich. Sama držal za jednu ruku a Alice chytil za druhú. Bol rád, že sa mu podarilo ich sem dotiahnúť.
„Natanael, dávaj si pozor, aby si nespadol. Trochu sme to tu prerobili a ešte to nie je celkom dokončené...“  napomenul ho Castiel. Obával, sa že sa potkne na trochu klzkých kameňoch.
„Vidím, že starostlivo pracujete na dokončení,“ doberal si ich malý Natanael.
„Samozrejme, ja som chcel pridať vodopád, ale Castiel povedal, že by to bolo príliš, tak sme sa rozhodli, že také menšie jazierko postačí,“  ukázal na hladkú plochu malého jazierka, ktoré dokonale dopĺňalo prírodnú scenériu.
Dean až doteraz sedel pri jazere, ale keď sa k nim otočil, chcel sa stiahnuť niekam ďalej za stromy.
„Nechoď preč. Priviedol som sem všetkých, aby sme boli spolu,“ naliehal Natanael.
Dean sa otočil a pomaly zamieril k nim.
„Myslel som si, že ma tu nechcete,“ odvetil celkom vážne.
Natanael pustil Samovu ruku a doslova ho vsotil do Deanovho náručia. Starší brat rozpačito zachytil Sama. Zdalo sa, že malého anjela to ani trochu nemrzí. Spokojne sa usmial a ťahal Alice k svojim stvoriteľom.
Sam s Deanom sa objímali. Ich rany sa na tomto mieste začínali hojiť a napriek všetkému cítili, že potrebujú jeden druhého. Nemohli sa od seba úplne odlúčiť, aj keď vedeli, že to zrejme ešte potrvá dlhší čas, kým to dokážu úplne prekonať. Sam už odlišoval Deana a Michaela. V tomto svete ich dokázal od seba odčleniť.
„Dean, to nikto z nás nepovedal. Si tu vítaný,“ okamžite dodal Castiel.
Lucifer tiež obozretne prikyvoval. To sa Natanaelovi páčilo. Takto si to prial a chcel, aby to tak bolo. Spokojne si prisadol k nim a díval sa ako sa nebo nad ich hlavami opäť mení. Bol to ich svet a mohli si ho pretvárať ako chceli.