11. 11. 2010

Dni chaosu II: 3. časť







Varovanie: 18+, anjeli démoni, postapokalyptické, nerešpektuje závere 5 série!...
Páry: Castiel/Lucifer, Sam/Dean
Obsah: špeciál nadväzujúci na Pekelnú hru...
Sam a Dean sa vracajú z Luciferovej zóny späť na zem. Bude to len krátka návšteva, alebo sa rozhodnúť opäť žiť ako obyčajní ľudia?
Bude rozdelení do 2 Častí: Samov pohľad, Deanov pohľad + poviedka predĺžená o ďalšie dve časti :D


Samov pohľad


O pár hodín neskôr...
Do hotelovej izby sa vrátili až neskoro v noci. Bobby ich zdržal dosť dlho. Dôkladnej sa pozhovárali. Pospomínali na staré časy a ubezpečili ho, že budú v poriadku. Stretnutie nakoniec prebehlo veľmi dobre.  Po počiatočných obavách sa celkom dobre vysporiadali sBobbyho novou podobou.
Potom sa dlho do noci zabávali, sedeli na kapote auta a popísali pivo. Doberali si jeden druhého a užívali si obyčajný život.  Čas ubiehal rýchlejšie, akoby potrebovali. Cítili, že čoskoro nastane čas, keď sa budú musieť rozhodnúť.
Nehovorili o tom, že sa musia rozhodnúť. Nikto ich  do ničoho nenútil, ale vedeli, že ak ostanú na svete ešte o jednu noc dlhšie, zabudnú, že svet padlých niekedy existoval. Alice im vysvetlila, že táto ochrana zabraňuje tomu, aby ľudia, ktorí boli dlhšie vo svete padlých mohli neskôr niečo prezradiť nezasväteným.
Ako prvý túto tému načrtol Sam. Práve sedeli vedľa seba, Dean sa napchával čipsami a komentoval nie príliš dobre sa vyvíjajúci zápas. Sam sa k nemu naklonil a nesmelo povedal:
„Chcem sa vrátiť späť do sveta padlých,“ nevedel, či jeho brat túžil po tom istom, ale Sam by sa tu nedokázal cítiť úplne bezpečne a obával sa aj smrti. Toho, že ani nebol ani peklo by preňho nebolo tým najlepším miestom.  
„Okej. Pôjdem s tebou,“ potichu odvetil Dean.  Jemne ho pobozkal na pery, čím preniesol slanú chuť do Samových úst.
Sam sa od neho opatrne odsunul.
„Nemusíš, ak nechceš. Viem, že...“  nechcel, aby odišiel len kvôli nemu. Aj on mal právo sám si vybrať. Sam by bol smutný, keby sa k nemu nepridal, ale nemienil ho nútiť.
Dean ho oboma rukami pritiahol späť k sebe a vážne sa mu zadíval do očí.
„Chcem ostať s tebou. Je mi jedno, kde budeme spolu žiť. Nebuď ku mne zlý, Sammy,“  jemne ho štuchol do ramena.
„Naozaj to chceš?“
Dean ho zatlačil hlbšie do gauča a pošepkal mu do ucha pár slov, ktoré rozhodne nemienil opakovať nahlas.
Sam sa spokojne pritisol k nemu. Na chvíľu privrel oči a pokúšal sa vychutnať si tie slová. Bolo jasné, že Dean také vyznania istotne tak skoro nezopakuje.
V obývačke si všimli nepríjemný záblesk svetla, ktorý sa objavil v kúpeľni. Sam sa strhol a Dean sa okamžite siahol po zbrani, ktorú im požičal Lucifer. Obaja sa začali obávať, že Michael sa nejakým spôsobom dostal k nim. Ich obavy sa nanešťastie nepotvrdili. Z kúpeľne vyšiel len Natanael.
Počas pobytu vo svete padlých trochu podrástol, ale stále sa ešte držal v blízkosti svojich stvoriteľov a momentálne bol najobávanejším mladým anjelom. Sam vedel, že je to stále ešte dieťa, ktoré sa túži učiť a hrať. Nevidel v ňom žiadnu hrozbu.
„Prepáčte. Prišiel som vám pomôcť, teda ak ma budete potrebovať. Vrátite sa so mnou?“ opýtal sa takmer prosebne. Spôsob akým sa na nich díval mal určite odpozeraný od Castiela. Díval sa na nich tými veľkými očami, akoby očakával, že urobia všetko čo im povie, len preto, lebo je v danej chvíli mimoriadne roztomilý.
Sam prikývol. Dotkol sa jednej z Natanaelových natiahnutých rúk a podišiel bližšie k nemu. Malý anjel sa spokojne usmial.
Potom k nemu pristúpil aj Dean.
„Zavrite oči,“ požiadal ich Natanael.
Obaja ho rýchlo poslúchli. Nechceli vidieť menší výbuch anjelskej energie.
Stratili sa v takmer oslepujúcom svetle.
Svet padlých ich opäť privítal ako svoje stratené deti.