11. 11. 2010

Dni chaosu II. 4. časť Bonusová






Varovanie: 18+, anjeli démoni, postapokalyptické, nerešpektuje závere 5 série!...
Páry: Castiel/Lucifer, Sam/Dean
Obsah: špeciál nadväzujúci na Pekelnú hru...
Sam a Dean sa vracajú z Luciferovej zóny späť na zem. Bude to len krátka návšteva, alebo sa rozhodnúť opäť žiť ako obyčajní ľudia?
Bude rozdelení do 2 Častí: Samov pohľad, Deanov pohľad + poviedka predĺžená o ďalšie dve časti :D

Varovanie: táto časť je iná ako tie predchádzajúce, zachytáva udalosti, ktoré sa odohrávali, počas toho obdobia, keď sme sledovali len Castiela a Lucifera.


Samov pohľad

Túlal sa sám po opustených uliciach.  Cítil sa špinavý, prázdny. Ďalšie búrky chaosu ho takmer upokojovali. Aspoň nemusel myslieť na to, čo sa odohralo bez Deanovho vedomia.
Celé hodiny blúdil po rozpadávajúcom svete a želal si, aby bol niekto s ním, aby ho zavolali späť. Sám sa vrátiť nedokázal, nech sa snažil akokoľvek, nedokázal nazbierať dostatok síl.
Opatrne skontroloval mobil a vypočul si nové odkazy. Ten, ktorí bol od Lucifera ho dosť zaujal.
Jeho rodine hrozilo nebezpečenstvo a on vedel, že sa musí vrátiť späť. Bolo to ako impulz, ktorý ho prinútil prekonať strach.
Bol ochotný urobiť čokoľvek, aby sa im podarilo odvrátiť tú hrozbu, ktorá visela vo vzduchu. Takmer všetci anjeli chceli apokalypsu a teraz, keď prišla v inej podobe dávali od toho ruky preč a čakali.
On to robiť nemienil. Chcel im dokázať, že sa nebojí a nedokážu ho zlomiť.  Dokázal prežiť len vďaka tomu, že potlačil všetky svoje pocity a čakal na ten deň, keď sa od toho dokáže úplne odpútať. Chcel, aby Michael videl, ako sa vráti k Deanovi. Ako spolu začnú nový život, aby mu konečne došlo, že ich nedokáže úplne rozdeliť.






Deanov pohľad

„Dean, musíš sa spamätať!“ Alice mu vytrhla z rúk fľašku a donútila ho vyspať sa z tej hroznej opice. Dlho sa utápal v zlých snoch, kričal a pokúšal sa porozumieť tomu, prečo mu to urobili.
Konečne dokázal znovu vnímať okolitý svet, ale ani to nemohlo zastaviť príval tej hroznej bolesti.
Bol si istý, že nenávidí Michaela. Bol si istý, že miluje Sama.
Chcel urobiť všetko preto, aby ho brat opäť prijal, aby pochopil, že to naozaj neurobil on.
Alice sa nad ním trpezlivo skláňala a čakala. Nechalo ho vykričať sa z vlastnej zúrivosti a bezmocnosti. Nechala ho vystrájať, len aby sa mu aspoň trochu uľavilo.
Dean napokon stíchol a chvíľu nehybne ležal na zemi.
Zem bola zranená, kvôli tomu všetkému on to cítil, akoby bol jej súčasťou.
„Alice, musíme ísť. Potrebujú nás,“ vložil svoju ruku do jej a čakal, kým ich pohltí svetlo.


Koniec