29. 3. 2011

13. kapitola Čarodejník času 2




Pár: HP/SS, NL/LV
varovanie: rodinné

Neville sa nespokojne mračil. Počas raňajok si prezeral Denného proroka, ktorého mu na stôl položil Norli. Už od rána mal srdce takmer v krku, lebo hneď ako sa prebudil, Norli mu oznámil, že pán sa už vrátil a neskôr sa príde pozrieť na syna a pozhovárať sa s ním. To Nevilla veľmi nepotešilo. Nebolo ľahké si zvyknúť na myšlienku, že má syna, akurát s Temným pánom. Bolo to rovnako problematické, ako prijať to, že ho až do konca života budú spájať s týmto čarodejníkom. Samuela mal rád, ešte skôr ako ho prvý raz uvidel, tešil sa naňho, ale akosi si nedokázal predstaviť, čo bude potom, keď sa naozaj narodí... Akosi sa na to pokúšal nemyslieť a teraz, keď to prišlo, necítil sa práve najlepšie.
Stále to bolo veľmi čudné a obával sa ďalších útokov. Harry sa síce už ako tak upokojil, ale on nebol ani zďaleka jediný, kto sa naňho takto pozeral. Rozhodne nemohol očakávať, žiadne blahoželania ani nič podobné. Aj, keď na nedostatok pošty sa nemohol vôbec sťažovať. Smrťožrúti práve na dvore otvárali celú kopu vrešťadiel. Mali ich toľko, že by dokázali zaplniť desať vriec.
Nepriatelia Temného pána využili hlavne tie anonymné z hlasovou úpravou, aby ich dostatočne zamestnali. Na dvore stále vybuchovali upravené hlasy a miešali sa s nadávkami pomerne rozladených smrťožrútov.
A čím rýchlejšie sa správa o narodení potomka šírila, tým viac ich prichádzalo.
Preto si Neville radšej listoval v Dennom Prorokovi a pokúšal sa upriamiť svoju pozornosť na najnovšie správy.
Titulná strana bola v poriadku. Písalo sa tam len, že Temný pán má syna a bolo tam prilepených pár pohyblivých fotiek, počas ktorých sa Neville väčšinou skrýval za Temným pánom.
Takmer mu zabehlo, keď si pod titulkom prečítal krikľavo zelený nápis.
Dočkáme sa svadby Pána Zla?
Radšej sa rýchlo napil vody a obrátil stránku. Táto vec patrila k zoznamu ďalších, o ktorých nemienil ani len uvažovať.
V týchto novinách žiadne útoky proti svojej osobe nenašiel, ale niečo predsa len spôsobilo, že raňajky sa mu takmer vrátili späť na tanier.
POTTEROV SYN JE NETVOR
Na celej strane bola pomerne veľká fotografia, malého Doriana. Skreslená a dokonca tak skomolená, že vyzeral ešte omnoho horšie ako predtým.
„Rita Skeeterová, prináša túto správu exkluzívne pre čitateľov Denného Proroka... Potterov mladší syn sa narodil narušený a zmrzačený...“ prečítal Neville.
Na malú chvíľu dostal naozaj chuť povedať Voldemortovi, aby tú ženskú s bleskovým brkom nechal zabiť. Nebola by to až taká veľká strata. Dori si vôbec nezaslúžil takéto zaobchádzanie...
„Norli!“
„Áno, Neville, pane?“ pri jeho nohách sa okamžite objavil dôstojne pôsobiaci domáci škriatok.
„Dostal Harry tieto noviny?“
„Nie, Neville, pane. Nedostal. Väčšina pošty je ešte stále na dvore. Smrťožrúti triedia škodlivé zásielky... Bellatrix Lestrangeová otvorila obálku z buberózovým hnisom a celá sa obsypala...“ dodal len tak, pre spestrenie, lebo vedel, že táto správa mladého pána poteší.
„Postaraj sa, aby Harry nedostal túto stranu a odkáž im, nech to nikto nekomentuje. Dorian je v úplnom poriadku.“
Norli prikývol a vybral sa plniť svoje povinnosti.
Neville odsunul všetko na bok a vrátil sa ku kolíske, v ktorej spokojne spal malý Samie.
Syn Temného pána vyzeral rovnako ako ostatné deti. Neville sa obával, nejakých neobvyklých prejavov, ale všetko bolo v úplnom poriadku. Dieťa bolo zdravé,
Neville nespokojne odložil pohár a vrátil sa späť ku kolíske, v ktorej spal Sammie.

***
Harry dosť nešetrne odstrčil ruku, ktorá sa ho pokúšala objať. Stále bol veľmi nahnevaný a nemal náladu na žiadne neisté udobrovanie. Odsunul sa, čo najďalej od partnera a tvrdohlavo sa ukrýval pod vankúšom. Ešte mal stále dostatok času, kým sa deti zobudia. Okrem toho veľmi dobre vedel, že Brian by ho upozornil, keby sa s Dorianom niečo dialo.
„Mrzí ma to, Harry. Naozaj som nechcel, aby to tak vyznelo...“
Severus Snape si napriek zjavnému odporu z jeho strany prisadol k nemu a pokúšal sa ho dostať spod prikrývok. Nerobil to práve najšetrnejšie. Skôr to vyzeralo, akoby ťahal z postele, nejakého drzého študenta.
Harry sa zhlboka nadýchol a dosť neochotne vystrčil strapatú hlavu von. Snape to využil a nadobro ho dostal z prikrývok.
Začo si vyslúžil trochu ostrejší kopanec do rebier. Harry sa mu usadil na kolenách a tváril sa dosť prísne.
„Tak začni...“ odvetil nie práve najpríjemnejším hlasom.