11. 7. 2011

Hell hunter: Rodina 2/2


Názov: Hell Hunter
Fandom: supernatural/reaper
Pár: samifer
Varovanie: mladý, nevinný Sammy, upravený dej, žiadna apokalypsa...
Obsah (celkový):  Samuel Winchester je ľudským lovcom duší.  Musí sa postarať, aby sa uniknuté duše dostali späť do pekla. Túto prácu samozrejme nerobí dobrovoľne. Pred istým časom jeho otec urobil chybu, ktorej dôsledkom bolo, že sa Samova duša  stala majetkom Lucifera... Celá rodina sa pokúša pomôcť mu zrušiť kontrakt a Sam si to želá tiež, až kým sa so svojím zamestnávateľom nezačne zbližovať...



Sam na ňu chvíľu neveriacky hľadel. Neočakával, že otec za ním príde. Dal mu vedieť, kde ho môže nájsť, ak by šlo o prípad núdze, ale neočakával, že sa objaví práve teraz. Mal akési neblahé tušenie, že otec neprišiel len kvôli nemu.
„Chvíľu ho zdrž, hneď som tam...“ dodal podráždene.
Bolo mu jasné aj to, prečo si má obliecť len nohavice. Tričko by mu mohlo spôsobiť nepredstaviteľné bolesti.
Neochotne sa odsunul od Lucifera a pomaly si natiahol nohavice. Dával si dobrý pozor, aby pritom nerobil príliš prudké pohyby. Strčil si mobil do vrecka a pokúšal sa spomenúť si ako sa chodí.
„Pôjdeš so mnou?“ opýtal sa nespokojne.
Nick mu sľúbil, že s ním ostane. Nebolo by od neho vôbec milé, keby zrazu niekam zmizol len kvôli rodinnému stretnutiu.
Pre istotu sa k nemu opäť vrátil a venoval mu nežný bozk na pery.  
„Budem na blízku,“ neurčito súhlasil Lucifer.
„To teda nie,“ Sam ho chytil za ruku. Vedel, že tým otca doženie do nepríčetnosti, ale netrápilo ho to. Momentálne bol príliš spokojný na to, aby sa tým zaoberal.
Spoločne prešli až do obývačky. Sam vstúpil dovnútra ako prvý a Nick ostal pri ňom, ale pustil jeho ruku.  Sam nenamietal. Bolo jednoduchšie sa s ním najprv porozprávať a potom ho poriadne rozzúriť.
Ak by sa veci odohrali v opačnom poradí nemuselo by to dopadnúť dobre.
„Sam?“
„Ahoj, otec.“
Sam sa s ním v krátkosti pozdravil a potom zamieril k svojmu staršiemu bratovi.
„Ahoj, Dean.“
Starší brat ho chcel, objať, ale Sam mu naznačil, že by to nebolo práve najpríjemnejšie. Až príliš myslel na svoj zranený chrbát.  
Nick ostal pri dverách. A nijak výrazne sa do ich zvítania nemiešal. Sam si začínal myslieť, že aspoň tentoraz bude všetko v úplnom poriadku. Bol šťastní, že opäť vidí svoju rodinu. Trvalo to asi tak tri sekundy.
Dean ho odtiahol na bok a Sam si uvedomil, že jeho otec niečo udrží. Niečo čo nápadne pripomínalo zbraň Samuela Colta.
„Otec, počkaj! Nie!“ pokúšal sa ho zastaviť, ale Dean ho zovrel pevnejšie a bolesť vystrelila na neznesiteľnú hranicu.
John vystrelil. Guľka sa prehnala Nickovou hlavou.  Prudko dopadol na zem.  Dean pustil svojho brata. Sam nedbal na to, čo mu hovorili. Naklonil sa k svojmu zamestnávateľovi a zdesene sledoval ako sa pri hlave začínala tvoriť mláka krvi. Bola tam skutočná rana, krvácala a Sam nevedel, čo by mal urobiť.
„Ustúp od neho, Sam...“ pevným hlasom ho žiadal otec, ale on neposlúchol. Nemienil sa ani len pohnúť.
Nick sa postavil na nohy. Rýchlo, akoby sa vôbec nič nestalo. Skusmo pohol hlavou. Magický vyšiel von neporušený a rana sa uzavrela, skôr než sa Sam vôbec stihol nadýchnuť. Lucifer ho odsunul nabok a priblížil sa k jeho otcovi. Schmatol ho za krk a hodil o stenu. Dean chcel zasiahnuť, ale Sam ho odtiahol na bok. Bolo by to zbytočné, len by si ublížil.
 „Toto nebolo veľmi rozumné, John. Miešaš sa do mojich vecí. Nerešpektuješ našu dohodu. Takto to už ďalej nepôjde.“
„Dohoda neplatí. Chcem späť svojho syna.“