2. 9. 2011

Hell hunter: Pieseň padlého




Názov: Hell Hunter
Fandom: supernatural/reaper
Pár: samifer
Varovanie: mladý, nevinný Sammy, upravený dej, žiadna apokalypsa...
Obsah (celkový):  Samuel Winchester je ľudským lovcom duší.  Musí sa postarať, aby sa uniknuté duše dostali späť do pekla. Túto prácu samozrejme nerobí dobrovoľne. Pred istým časom jeho otec urobil chybu, ktorej dôsledkom bolo, že sa Samova duša  stala majetkom Lucifera... Celá rodina sa pokúša pomôcť mu zrušiť kontrakt a Sam si to želá tiež, až kým sa so svojím zamestnávateľom nezačne zbližovať...





„Vy dvaja ste spolu?" šokovane zopakoval John. Zdesene hľadel na svojho syna.
Sam rýchlo  prikývol a primkol sa bližšie k mimoriadne pobavenému Nickovi. Anjel si ho k sebe spokojne privinul. Majetnícky ho objal oboma rukami a usmieval sa na šokovaného smrteľníka.
„Áno, sme," bez váhania potvrdil Lucifer.
Sam cítil spokojnosť. Najprv sa obával, že to poprie, ale Nick predčil všetky jeho očakávania.
Dlho sa však z anjelovej blízkosti netešil. John sa na nich zúrivo vrhol a bol opäť odhodený nabok.
„Nedovolím ti zneužívať môjho syna. Musíš prijať moju výzvu..." vyslovil zaklinadlo, ktoré bolo zavazné pre obe strany.
„Otec, nie."
„Mlč, Sam!"
Lucifer nedbanlivo pokrútil prikývol.
„Dobre si sa to naučil John. Mojou povinnosťou je nanestastie prijat každú takúto výzvu. Ak na tom trvaš, budeš ju mať, ale ako protihodnutu ziadam dušu tvojho syna Deana. Ak výhrám dostanem ju, bez možnosti odvolania. A budem chcieť aj niečo od teba. Len takú bezvyznamnú maličkosť. Ak vyhráš ty, Sam dostane svoju dušu, ale to neznamená, že nás tým rozdelíš."
„Platí."
„Otec, to nemôžeš!" zdesene hlesol Sam a vrhal znepokojené pohľady na Lucifera. Niečo také nemohol dovoliť.
Nick ho opatrne uvoľnil z objatia, ale Sam sa od neho aj tak odmietal vzdialiť. Stále veril tomu, že on to napokon zastaví.
„Môžeme začať hoci aj hneď."
"To nebude take jednoduché. Deanova duša ti nepatrí. On už je v štádiu, keď musí rozhodovať sám za seba. Jedine on sám ju môže ponúknuť," chladne mu pripomenul Lucifer. Po tomto vyhlásení sa Samovi značne uľavilo. Jeho zamestnávateľ o tuto výzvu očividne nejavil príliš veľký záujem.
„Idem sa s ním pozhovárať...“
John vyšiel z miestnosti, Sam chcel ísť za ním, ale Nick sa rozhodol opäť ho chytiť za ruku.
„Prosím, nerob to. Som tvoj, ale oni nemôžu... Prosím zastav to..."
„Nedá sa to zastaviť, Sammy. Táto možnosť úniku prichádza z neba a to zaklinadlo patrí k veciam, na ktorých sme sa dohodli s mojim otcom."
„Mohol by si to zmeniť keby si chcel. Stále sa len vyhovaraš. Neodpustím ti to, že chceš dušu môjho brata!"
Sam sa vymanil z jeho zovretia a rýchlo vyšiel z miestnosti. Musí to zastaviť. Nedovolí, aby sa kvôli nemu obetovali. Počul ako John hovorí niečo Deanovi. Grace ich zrejme odpratala do zadnej miestnosti, ale Sam tomu nevenoval pozornosť. Potreboval niečo úplne iné a nemal uz veľa času.
O pár sekúnd sa ukázalo, že by sa mu zišli v prvom rade plavky. Znenazdajky sa ocitol na slnkom zaliatom pobreží. Morské vlny sa dotkli jeho nôh a doraňaný chrbát ho začal trochu svrbieť. Chcel vkrociť hlbšie do mora, ale zastavil ho Nickov hlas: „Ostaň tu, Sammy. Tento svet nie je bezpečný má svoje obmedzenia, ale pekelná jama tá neostane nikomu nič dlžná..."
„Nechaj na pokoji moju rodinu..." žiadal ho.
Obrátil sa k nemu, k tomu anjelovi, ktorému rozumel čoraz menej. A chcel sa naňho ďalej hnevať, chcel ho nenávidieť, ale nenachádzal v sebe ani jeden z týchto pocitov. Bol len sklamaný... A hneval sa sám na seba, lebo sa považoval za príčinu všetkých týchto komplikácií.
Nick stál vedľa neho, chvíľu sa díval na more, ale Sama k nemu nepustil príliš blízko. Bol si istý, že sa nezbavil túžbe po sebaobetovaní.
„Ak tvoj otec vyhrá, nechám vás všetkých ísť.  Nebudem sa snažiť tvoju dušu opäť dostať. To ti môžem sľúbiť, ale nič viac ti dať nemôžem.“
„To mi nestačí.“
„Nemáš inú možnosť.“
„Nemôžeš ma stále strážiť, ak si vezmeš ich duše...“ Sam začal vykladať o tom, ako nájde spôsob na to, aby sa zabil.
Lucifer smutne pokrútil hlavou.
„Tak ťa privediem späť a ich duše si tvoju neposlušnosť patrične odpykajú.  Nepotrebujem ťa v pekle, chcem, aby si bol tu.“ 
Sam naňho šokovane hľadel.
„Prečo by si to kvôli mne...“
Lucifer mu na to neodpovedal. Pláž sa mu stratila zo zorného poľa a ocitol sa v takzvanom predpeklí. V jeho prítomnosti nadobudlo podobu bielej miestnosti s jedinou opustenou lavičkou. Sam sa zhlboka nadýchol a sadol si. Vedel, že kvôli svojím protestom nebude môcť sledovať výzvu. Ostane tu sedieť, až kým sa to celé neskončí. Na lavičke sa objavila fľaša s vodou a neskôr aj tanier z jedlom, ale Sam si nič nevzal.  Jediné na čo mohol myslieť bola výzva, a to aký bude mať dopad na ich rodinu.