4. 2. 2012

Debna


Fandom: Sherlock bbc
Pár: John/ Sherlock, takisto ako účasník aj Moriarty (chlapci mi samozrejme nepatria a nerobím si na nich žiadny nárok :D A takisto na nič, čo k nim patrí, aj keď to už zrejme všetci vieme. :D )
Obsah: Bonus k jednorázovke Zlomený. Inšpirované dnešným počasím. 

Pred tromi hodinami...
„Sherlock, kde máš čiapku a rukavice? A čo ten kabát. To je príliš tenké...“ John si zamračene premeral svojho priateľa. Už od rána vonku predsa mrzlo a jeho obľúbený detektív sa chystal vykĺznuť z dverí bez tejto povinnej výbavy. Dokonca aj napriek všetkým varovaniam o extrémnych mrazoch.
„Nechcem ju. A rukavice mi budú prekážať,“ podľa toho ako sa tváril, bolo Johnovi jasné, že sa niekomu chystá predostrieť rozuzlenie celého prípadu. A nemá náladu na zbytočné otáľanie. To však neznamenalo, že by dotyčného detektíva bolo nutné rozmrazovať. Niekto predsa musel dbať o to, aby na seba dával pozor.
„Bude ti zima.“
„Nie.“
„Sherlock, naozaj ti chcem len...“
„Ak chceš ísť so mnou, tak poď. Len tu strácame čas...“
„Sherlock...“
„Seed čaká...“
„Chceš ísť na sledovačku v takomto počasí?“
 „Áno, John. Dnešná noc je dôležitá. Taká príležitosť sa nám už možno nenaskytne. Ak tak veľmi chceš, aby som si to vzal tak mi ich obleč, ale rýchlo...“
„Sherlock, ja nie som tvoja slúžka...“
„Ja viem.“
Napriek miernemu reptaniu sa pustil do práce. Najprv Sherlockovi vyzliekol tenký kabát a nahradil ho hrubším a omnoho teplejším. Potom mu šál napravil tak, aby ho čo najviac chránil pred chladom. Nezabudol ani na čiapku, ktorá napokon zakryla jeho hlavu. Dotýkal sa ho trochu drsnejšie ako pôvodne zamýšľal, ale Sherlock sa napriek tomu tváril spokojne. Neuhol pred jeho dotykom ani nejakým iným spôsobom nedal najavo, že by sa mu to nepáčilo.
Sherlock sa priam ukážkovo predklonil a doprial mu to potešenie nasadiť slávnemu detektívovi čiapku. John mu okrem toho vyzliekol tenký kabát a obliekol mu ten, ktorý bol vhodnejší na zimu. Nezabudol ani na šál, ktorý mu napravil tak, aby ho čo najviac chránil pred chladom...
***
John cítil ako mu telom prechádza chlad. Bolo to zvláštne. Pamätal si predsa, že sa obaja veľmi dobre obliekli. Napriek tomu sa práve teraz chvel od zimy. A nedokázal ani len otvoriť oči kvôli neznesiteľnej bolesti, ktorá mu prechádzala hlavou. Rukami sa natiahol pred seba, a to čo pocítil ho okamžite prinútilo otvoriť oči. Nad ním niečo bolo. Niečo ako strop, ale ten by nemohol byť tak nízko. Nie rozhodne to bolo niečo iné, ale on o tom nemohol rozmýšľať.
 Bol umiestnený v nejakej veľkej debne, ktorá mala uprostred akési okienko, ale bolo z takého hrubého skla, že by ho nedokázal rozbiť ani keby veľmi chcel. Zistil to už po prvom pokuse. Nohami aj rukami sa do toho zaprel a držalo to tak pevne, že pocítil akurát len bolesť. Horšie bolo, čo uvidel, keď sa trochu upokojil.
 Moriarty. Mal položenú ruku na debne, v ktorej sa John nachádzal a tváril sa mimoriadne spokojne.
„Dobré ráno, John,“ vyhlásil až príliš nadšene.
„Nemôžem povedať to isté, ani keby som veľmi chcel, Jim.“
Moriarty sa prisunul ešte bližšie: „Nie som rád, keď ma niekto z mojich nepriateľov takto volá, ale kvôli tebe John, kvôli tebe možno urobím výnimku...“
„Kde je Sherlock?“
Moriarty sa poobzeral okolo seba, ako by niečo hľadal.
„Áno, naozaj... Takmer som zabudol...“ naklonil sa nad debnu. Ozvalo sa nepríjemné ťuknutie. John cítil ako spodná strana debny odsunula. A on padol hlbšie. Pod sebou pocítil nejaký matrac. Dostatočne starý na to, aby ho to poriadne zabolelo. Niekto sa okamžite privinul k nemu. Cítil, ako si ho trasúce sa ruky majetnícky privinuli k sebe.
Z reproduktora, umiesteného zrejme niekde na stene, zaznel nepríjemne kovový hlas.
„Hra sa môže začať. Do tela tvojho priateľa som umiestnil takú malú pozornosť. Ver, či never, bude ho to stáť život, pokiaľ sa nepodrobíš mojím príkazom.“