12. 2. 2012

Komentár s menom (návod)


Nová verzia návodu pre komentujúcich. Prípadne začiatočníkov, kt. nevedia ako sa v blogspote pohnúť ďalej.

 1.Anonymné komentovanie.
Komentovať ako anonymný
Klik na. Komentovať ako: z ponuky vybrať:  anonymný používateľ
Potom nemusíte už nič vypisovať, iba do prázdnej plochy (zadať komentár) prípadne svoju prezývku ak chcete. Klik na publikovať.

výhoda: najjednoduchší spôsob
nevýhoda: nedá sa odkazovať na vašu stránku/blog, (jedine, cez nejaký kód, ale neviem či by to fungovalo s tým nemám skúsenosti)

2. profil google, prípadne účet google
nutná registrácia aspoň profilu
 http://www.blogger.com
 Po registrácii sa dá prihlásiť ako cez stránku blogger.com a potom keď sa nastavíte na blog tak už nemusíte nič zadávať, v tomto prípade však budete odkazovať na svoj profil. Predpokladám, že to tak funguje, prípadne ak by ste mali blog na blogspote tak sa dá odkazovať aj na blog.(Možno sa to dá nejako zmeniť, ale to netuším, keďže sem chodím len cez blogspot)

3. Názov/URL



1. Rozbalíme ponuku komentovať ako a vyberieme položku Názov/URL


2. Po kliknutí na názov/URL sa ukáže takáto tabuľka. Vyplníte meno a keď chcete môžete vyplniť aj URL svojho blogu, stránky a pod. Ak nie, políčko necháte voľné. A kliknete na pokračovať.

3. Malo by sa vám ukázať opäť komentárové okno, ale tentoraz na mieste komentovať ako sa objaví Meno (zvolená prezývka) + url blogu, ak ste to zadali. Kliknite na publikovať.
4. Zhrnutie: Ak všetko dobre dopadlo, mal by sa objaviť príslušný komentár spolu s menom. Uznávam, že je to trochu zdĺhavé, ale asi s tým nič neurobím. Sú tam aj ďalšie možnosti teda pokiaľ má niekto účet google alebo tie ostatné a samozrejme ostáva aj jednoduchší anonymný užívateľ. Ja sa samozrejme cez toho nepreklikávam, kedže po prihlásení do blogu som už automaticky nastavená a už len môžem odpovedať na komentáre. Komentár by sa mal objaviť hneď, nemám totiž nastavené moderovanie komentárov, ale mám tuším niečo antispamové, kam by v podstate sa mohli komenty dostať, ale to sa mi často nestáva.