17. 9. 2015

Virtuální realita 8. časť

Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.  
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…

 
Pre  AdaCordella 
 
Opatrne otvoril Alanov notebook. Odhlásil sa z jeho konta a opäť sa prihlásil  cez účet s príznačným názvom HOSŤ, ktorý mal Alan vytvorený pre takéto prípady, keď si chcela niektorá z jeho návštev narýchlo pozrieť poštu.
Niežeby ho nelákalo pozrieť sa, čo mal Alan predtým otvorené, no rešpektoval jeho právo na súkromie a aj to, že ani jemu samému by sa nepáčilo, keby sa niekto hrabal v jeho veciach, preto svoju zvedavosť aspoň na teraz dokázal potlačiť, úsmev na jeho tvári však vyvolala aspoň Alanova tapeta z natáčania.
Vybavil si presne ten okamih, keď sa vtedy fotili, boli to vskutku dobré časy a ich úsmevy neboli vôbec hrané.
No netrvalo dlho a mal pred sebou druhú pracovnú plochu, takmer prázdnu s dosť decentným modrým pozadím.
Nejaký čas preto strávil zmenou pozadia, ktorá by aj hosťom mohla vykúzliť úsmev na tvári.
Daniel, to práve teraz potreboval rozptýlenie podobného druhu, pretože nechcel myslieť na to, čo sa odohráva na verande, chcel si skontrolovať svoj autorský účet a pozrieť sa, či mu neprišli nejaké nové komentáre. Na stránke, kde bol prihlásený, to bolo pomerne dobre urobené a vskutku nič nemohlo uniknúť jeho pozornosti.
Real Harry bol opäť v hre, so všetkým, čo k tomu patrilo a nejaký čas pomerne horlivo odpovedal na komentáre, ktoré si až doteraz nestihol prezrieť, každý jeden z nich ho potešil, cítil sa omnoho lepšie, keď sa jeho čitateľská základňu pomerne rýchlo rozrastala a  čitateľky ho priam dychtivo zahŕňali rôznymi otázkami, spojenými s tou poslednou kapitolou.
Jeden komentár, ktorý prišiel dnes ráno, približne v čase ich spoločných raňajok a on sám akoby snáď vynikal nad ostatnými už len tým, akú prezývku daná osoba použila.

Princ dvojí krve.
Drahý pane, vskutku som bol uchvátený touto kapitolou, začínam si skutočne myslieť, že Harryho poznáte v mnohých ohľadoch  lepšie než väčšina ľudí, čím to asi bude, že ste dokázali preniknúť pod povrch a nájsť čo je skutočne dôležité? Každopádne vás chválim aj za…

Daniel o tom nejaký čas rozmýšľal, kým sa rozhodol mu napísať, vyzeralo to, že ide o vskutku zaujímavú osobu už len tým spôsobom vyjadrovania, to vyzeralo vskutku tak, že ide o niekoho staršieho a keďže to bol muž, čo nebolo až také obvyklé v týchto kruhoch prirodzene to v ňom vzbudzovalo tú prudkú vlnu nadšenia, niežeby ho komentáre od ženských čitateliek nepotešilo, ho niečo ako určitý druh intuície mu hovorilo, že práve táto osoba možno bude preňho v nejako ohľade dôležitá.

              Real Harry
Áno, poznám ho, istý čas som mal pocit, že ho vidím v zrkadle, keď sa doňho pozriem *smiech, nie neberte ma vážne, no je to skrátka jediná odpoveď, ktorú vám môžem dať. To ostatné by bolo asi na dlhší rozhovor a raz sa k nemu určite dostaneme, raz áno, ak budete mať o to záujem, vítam vás medzi mojimi čitateľmi a dúfam, že sa vám tu bude páčiť tak, ako sa tu páči nám… Ďakujem za váš komentár a teším sa na ďalšie.
Aj on udržiaval istú formálnosť, hlavne preto, že mu napísal sám Princ, niečo také nemohol len tak ignorovať.

Okrem tohoto pomerne príjemného odbočenia z reality, však dostal aj e-mail od svojho otca. Nejaký čas mu trvalo, kým sa to odhodlal otvoriť a keď k tomu došlo, hneď to aj ľutoval. Otec ho mierne zvozil kvôli tomu, že pletie cudzích ľudí do ich problémov.
Samozrejme všetko to bolo zaobalené do takých pomerne neškodných fráz, no Daniel veľmi dobre vedel, že mu to nepíše len tak, že za tým niečo bude a preložil si to, ako jeho rozhorčenie nad tým, že práve on rozhodol o ich vzťahu hovoriť s niekým tretím.
Čo Daniel najprv nechápal, no keď jeho otec zmienil Alanovo meno, pochopil, že jeho priateľ zrejme nežartoval, keď mu sľúbil, že sa s jeho otcom isté veci preberie.
Posledné vety z toho e-mailu, však stáli za jeho pozornosť.
Bol by som rád, keby sme sa stretli, ešte pred premiérou, ak by to bolo možné a ak by si mal čas, rád by som sa s tebou pozhováral.

Daniel si ešte plánoval rozmyslieť, či to podstúpi alebo nie, vedel, že o nič nejde, no aj tak mal z toho stretnutia značné obavy, samozrejme mal záujem o to si s ním věci vyjasniť, no opäť to bol jeden z tých ťažkých rozhovorov, ktoré v ňom vzbudzovali istú mieru obáv.
Nechcel sa s otcom opäť pohádať, no vedel, že niekedy je veľmi ťažké zabrániť tomu. Medzi nimi boli stále tie nevyslovené záležitosti, ktoré sa už dlhší čas odzrkadľovali v ochladnutí ich vzájomných vzťahov. A Daniel si ani netrúfal odhadovať, ako dopadne ich opätovné stretnutie.
Odpísal mu, že mu dá vedieť a odhlásil sa zo svojej pošty, práve včas na to, aby mal možnosť vidieť, ako Alan klesol na stoličku vedľa neho. Priniesol aj prázdnu šálku, predtím než si sadol a jeho hlava skončila v dlaniach, hodil ju do drezu, nie práve najpríjemnejším spôsobom. „Je všetko v poriadku?“ opýtal sa ho opatrne.
Alan bol trochu bledý a zdal sa mu mierne otrasený.
„Áno, zdá sa, že áno…“ odpovedal svojmu mladému priateľovi. To, čo mu povedala Rima sa nijako neodlišovalo od toho, čo očakával.
Nechcela sa s ním rozísť, Simon bol len priateľ na zahnanie nudy, no nie osoba, s ktorou by si vedela predstaviť trvalý vzťah.
Nebolo to nič vážne, len jedna epizóda, podobná ako mnohé iné tohoto typu. Pripomenula mu aj pár iných vecí, jeho vlastných hriechov, a to všetko čo si vyčítal, mal zrazu pred sebou, ako nejakú mozaiku svojich vlastných previnení.
Nie,  počas ich vzťahu ju nepodvádzal, no v poslednom čase v mnohých ohľadoch nebol pre ňu dobrým partnerom.
Príliš dlho pokúšal osud a spoliehal sa na to, že naňho bude čakať.
Nebolo príjemné si to priznať, ani opäť sa rozoberať to všetko, čo v ňom vyvolalo silný pocit beznádeje a smútku.
Cítil sa taký starý, taký nepotrebný a samému sebe vyčítal, že nedokázal poslúchnuť svoj rozum, že nemohol dovoliť, aby to by mal urobiť, prevládlo nad jeho osobnými pocitmi.
„Rozišli sme sa, už definitívne…“
predchádzajúca časť       nasledujúca časť
Pokračovanie nabudúce…