7. 12. 2015

Virtuální realita 16. časť



Sylvík & Adelaide (Merope Merzmer)
Žánr: slash
Páry: Alan Rickman / Daniel Radcliffe
Poznámka: tentoraz celá časť odo mňa…
Poznámka2: Znovu publikované na Meropesvete so súhlasom autora.
autor nadväzujúceho fan pokračovania: Merope Merzmer, ktorá sa podujala  obnoviť túto poviedku.
Poznámka: Tu pokračuje moje skromné pokračovanie, majte trpezlivosť, snáď z toho niečo bude, očakávajte však text v slovenčine, majte na pamäti, že ste boli varovaní aj ministrom mágie, pred istou dávkou cukru, trpkosladkého okúzlenia, ktoré vás možno čaká…

http://meropesvet.blogspot.sk/p/advetny-kalendar.html

 poznámka: je kratšia lebo už nemám nič napísané dopredu, takže opäť delím na dve časti...

 Pre Henry.Wilde, Abequa, Ada Cordella. 

Stál tam.

Na verande, na tom dobre známom mieste, ktoré sa v jeho povedomí spájalo s pohodlím a pokojom.

A on sa cítil dobre, už len preto, že bol pozvaný sem do Alanovho osobného útočiska, na miesto, kde nebolo nutné starať sa o vonkajší svet, ale len pomaly prežívať, všetko to krásne, čo bolo súčasťou ich priateľstva a neskôr aj ich vzťahu.

Miestom ich zblíženia a zloženia všetkých zbraní, zbavenia sa tvrdohlavosti a zároveň bolo aj prísľubom novej nádeje.  

Cítil, že by o niečo navždy prišiel, keby sa toto miesto v neho srdci malo spájať s niečím iným.

To, že Alan naňho čakal v ňom vyvolalo prudkú vlnu radosti.

Princ dvojí krve, ktorý čakal na svojho Harryho. A Harry sa už nemohol dočkať toho, keď sa za nimi uzavrie všetko zlé a keď budú môcť byť opäť spolu, cítil to, nemohol sa tomu ubrániť. A vskutku si neprial nič iné len to, aby sa mu to podarilo, aby presvedčil svojho priateľa, že stojí za to za nich

Bol oblečený v jednoduchej sivej mikine a domácich nohaviciach, ktoré si so sebou zvyčajne brával na chatu. Na prvý pohľad by možno práve teraz v iných ľuďoch nevyvolával ten pocit výnimočnosti, no Dan z neho skrátka nedokázal spustiť zrak. A vskutku bol rád, že ho tam čakal, že to všetko sa napokon podarilo a on ho mohol opäť vidieť.

„Ahoj, Daniel…“

Jeho hlas. Ten jeho hlas ho opäť celého rozochvel. Nedokázal myslieť, mohol len cítiť a úplne sa podvoliť tomu vzrušeniu, ktoré prežíval odkedy ako sa priblížil k chatke.

„Ahoj, Al…“ vykročil k nemu, snažil sa vystrieť, pôsobiť opäť aspoň trochu sebavedome a nie tak zúfalo ako naposledy, chcel byť len Danielom, tým chlapcom, ktorého si obľúbil, nebáť sa, len si užívať ten okamih, keď môže byť s ním, ten moment, keď jeden druhému hľadia do očí a všetko môže byť opäť v poriadku.

A keď stál pred ním, tak už nepochyboval o tom, čo chce a čo potrebuje.

„Tvoja cesta bola úspešná?“ zaujímal sa.

„Čiastočne,  bude to chcieť ešte čas, ale verím tomu, že to pôjde…“ vskutku sa mu podarilo urobiť určitý pokrok, no bolo to preňho dosť ťažké, pripadal si takmer akoby čiastočne niečím zviazaný, akoby tam nemohol celkom voľne dýchať a kvôli tomu napätiu ani veľmi nespal, tá cesta, akoby aj preňho bola skúškou jeho vlastnej vôle, vytrval no za cenu nesmiernej únavy a pomerne silnej závislosti od kávy.

„Áno, iste, aj ja by som bol rád, keby sa ti to podarilo…“ povedal mu to, lebo ešte stále len naťahoval čas, stále len čakal na to, kedy príde ten okamih, keď … Teraz to bolo ešte trochu zvláštne, ešte akoby čiastočne bojoval s nastupujúcou nervozitou, ktorú pôvodne plánoval postrčiť čo najhlbšie k tomu Danielovi, ktorý naposledy neurobil veľmi dobrý dojem. A stále veril, že…

Keď sa pohnú ďalej, urobia ten krok smerom k šťastiu, ten krok, za ktorý plánoval bojovať so všetkých síl.

Teraz sa to stane. Už prišiel ten čas.

„Al, ľúbim ťa, som nesmierne rád, že si ma sem pozval, že ty si princ a to všetko…“ chcel mu toho toľko povedať, skutočne tak jako naposledy, no opäť akoby ho niečo zradilo, akoby nedokázal nájsť to, čo si tak starostlivo pripravil.

„Al, ja… skrátka… neviem, nedarí sa mi rozprávať, keď som s tebou takto, akosi mi to nejde, a to ma mrzí, lebo som chcel… mal som v pláne… skrátka…“

„Áno, Danny, úplne to chápem a budeme mať dosť času na to, aby si sa opäť rozhovoril, tomu môžeš veriť…“

„Al, ja…“ chcel sa o to pokúsiť znovu, tak to mal v pláne, no nič ho nemohlo pripraviť na to, keď ho Alan pevne objal, keď cítil jeho blízkosť. Nemohol hovoriť, jednoducho to akosi nešlo, všetko to napätie akoby práve teraz kamsi niekam unikalo, príliš prudko a on sa z toho nedokázal tak rýchlo spamätať.

Mužove ruky na jeho chrbte, tlkot jeho srdca, blízkosť jeho tela, ktoré mu pripomínalo toľko bláznivo zúfalých okamihov, spomínal na všetky tie okamihy, keď tu Alan preňho jednoducho bol, keď spolu prežívali to všetko, keď boli súčasťou toho magického sveta, ktorý akoby v nich samotných zanechal  nezmazateľnú stopu.

A jeho bozky. Sníval a o jeho bozkoch. No nebolo to všetko, čo si prial zažívať spolu s ním.

Nielen o tom takmer elektrizujúcom pocite, nielen o potešení, ale aj o jeho láske o tej láske, o tom prepojení medzi nimi dvomi, takmer až nevyhnutnom a vo svojej podstate preňho jedinečnom.

Odohrávalo sa toho v ňom toľko, keď sa bozkávali, keď cítil to teplo, tú energiu, ktorá bola preňho zdrojom tých najpríjemnejších pocitov, no niekedy aj najvyššieho možného zúfalstva a práve teraz tieto dve možnosti boli takmer totožné a neoddeliteľné.

A hlboko v ňom narastali tie pocity, bol si istý, presvedčený o tom, že presne toto chce, že nedovolí, aby ho niekto pripravil o možnosť to prežívať.

Alan ho pomaly prestal bozkávať, no jeho ruka ostala na jeho ramene.

„Tak poď dovnútra, zdá sa, že sa čoskoro zmení počasie bude lepšie, ak náš rozhovor dokončíme tam…“

Dan pozrel na oblohu a skutočne, začínalo sa zaťahovať, cítil na svojej tvári aj drobné kvapky dažďa, no akoby si to až teraz začal skutočne uvedomovať.

Prikývol.

A nechal sa odviesť dovnútra, nič nekomplikoval len kráčal, takmer opitý šťastím a jeho vlastné srdce stále tak neúprosne pulzovalo.

Niečo také ešte nikdy nezažil, čiastočne sa aj hanbil za to, že nedokáže… že akosi nemôže hovoriť.

No vskutku to bolo lepšie, keď mu Alan vyzliekol bundu, odložil ju na vešiak, chytil ho za ruku, sadli si spolu na gauč.

To už do okna začali pomaly vrážať dažďové kvapky.

„Zvláštne, ani som si nevšimol, že to počasie opäť…“

„Asi si bol zaujatý niečím iným…“

„Áno, skutočne je to tak, ako vravíte, drahý pane…“ oslovil ho Dan, tak jako to on zvykol robievať jemu počas ich internetovej konverzácie.

Opieral sa o Alanove kolená, cítil sa vskutku veľmi dobre a uvoľnene, keď mu došlo, že bol bez výhrad prijatý, že jeho priateľ, je stále jeho priateľom a nič sa na tom nezmení, vedel to aj bez toho, že by mu Alan niečo musel dlho vysvetľovať, nachádzal to v jeho pohľade, v tom s akou láskou ho prijal.

„Nabudúce pôjdem s tebou, chcel by som vedieť všetko o tvojom novom filme… chcem ťa vidieť na tej režisérskej stoličke… tá predstava sa mi veľmi páči…“

„A budeš mať tú možnosť, Danny, dočkáš sa aj toho…“

To mu stačilo, ako potvrdenie toho, že je všetko v poriadku, ako ubezpečenie, že s ním Alan aj naďalej počíta.

„Ale skôr než sa k tomu dostaneme, čaká nás premiéra a ja… rád by som ťa pozval, aby si mi robil spoločnosť… viem, možno je to priskoro, ale … chcem, aby sme tam šli spolu… Snape a Harry by sa mali spolu prejsť po červenom koberci a potešiť fanúšikov, ale pochopím, ak nebudeš mať náladu na…“ vedel, že dosť riskuje, keď niečo také navrhuje, no vedel,že vhodná príležitosť zrejme nepríde nikdy a čím dlhšie bude čakať, tým ťažšie to pôjde.

„Áno, iste premiéra, a vskutku, tiež si prajem potešiť svojich fanúšikov a samozrejme aj svojho obľúbeného autora a takisto aj istého mladého muža, ktorý je mojím priateľom a nie je možné ho odmietnuť, aj by som sa o to pokúšal, ale akosi sa to nedá… skutočne je to pre mňa veľmi ťažké… Rád prijmem tvoje pozvanie, Danny…“ vskutku to všetko preňho nebolo jednoduché, no vedel, že od istého momentu je nutné zanechať minulosť a sústrediť sa na prítomnosť, zanechať to utrpenie, odpútať sa od tej bolesti a pokračovať ďalej, netrápiť ho ďalej tým, č osa relatívne mohlo stať či nestalo,  prijať to riziko spojené s druhou šancou, lebo by klamal sám seba, keby tvrdil, že po nej netúži aj napriek tomu, že jeho rozum mu stále radil, aby sa držal pri zemi, aby sa priveľmi nepripútal k tomu mladému mužovi, no preňho nebol len jedným z tých mladých mužov z nejakej štatistiky, bol to jeho Daniel alebo skrátka Danny, nech už by ho nazval akokoľvek, vedel, že nedokáže zradiť to, čo sa medzi nimi tak prirodzene a spontánne vytvorilo. Možno za to zaplatí, no nedokáže sa toho vzdať, nemôže pretrhnúť tie spojenia, ktoré si medzi sebou vytvorili.

Nedokáže to a ani nechce.

Nech za to platí neskôr, nech neskôr prežije to, čo má prežiť, lebo mu bolo jasné, že by si to vždy vyčítal, ak by teraz pretrhol tie putá a nemilosrdne všetko odstránil, už nebolo možné to zastaviť.
***



Privrel oči.
Počúval ten takmer upokojujúci pomalý zvuk dažďa, podriaďoval sa jeho vplyvu a pomaly ani nevedel kedy presne upadol do spánku.
Bol v Alanovej posteli, spokojne uvelebený pri ňom.
Alan ich oboch prikryl dekou a aj on sa si po dlhom čase oddýchol, lepšie než v posledných dňoch.



pokračovanie nabudúce...