4. 2. 2016

Temná strana sily 8. kapitola 2/3


Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“


Pre Farah a Awastu

Odzbrojil ju.
Už najmenej po dvadsiaty raz, stratila kontrolu nad svojím svetelným mečom. Nedokázala sa sústrediť ani na poriadny výpad, ak by samú seba mala hodnotiť, povedala by, že dnes pracuje asi tak na dvadsať percent. A potom poslednom prudkom pohybe, skončila dokonca aj na zemi. Nemusel sa ani veľmi snažiť, to ona sa nesnažila.
Ostala tam sedieť so sklonenou hlavou.
„Prepáčte, majster...“ hlas sa jej chvel.
Opäť sa začínala triasť, zdrvená zo svojej vlastnej reakcie, ktorú nedokázala ani pri najmenšej vôli potlačiť. Možno na to to naozaj nemá, možno sa nedokáže zbaviť tých väzieb, ktoré musí pre dobro rádu vždy nechávať za sebou a považovať len za druhoradé.
„Theia...“
„Mrzí ma to, majster, neviem čo sa stalo, neviem prečo... nerozumiem ani... zvyčajne nie som až taká... zvyčajne nemôžem... a dnes som toho už aj tak urobila viac než dosť...“ myslela si, že to zvládne, súhlasila, že budú pokračovať, ale práve teraz... pochopila, že to zrejme bolo ešte predčasné rozhodnutie.
Nedokázala dostať pod kontrolu tú prudkú búrku, ktorej čelila, stávalo sa jej to, občas v tých najhorších dňoch, keď pochybovala o všetkom a o všetkých a naviac o samej sebe. Obávala sa toho, že takáto ostane navždy, že sa už nedokáže vrátiť k tej osobe, ktorou si ešte nedávno myslela, že dokáže byť. Opäť to prepuklo, keď zistila, že Tamiru si tu nechajú dlhšie, že dnes ešte nepôjde domov...
Skywalker jej predsa povedal, že je v poriadku, že sa jej nič vážne nestalo a je to len dočasné bezpečnostné opatrne. Teraz nebolo vhodné, aby s ňou hovorila, no vyzeralo to tak, že sa im včas podarilo zachytiť dôležitú informáciu, ktorá bude v konečnom dôsledku pre rád ako celom prospešná, to jediné by ju malo zaujímať, no nedokázala sa zbaviť podozrenia, že jej možno nepovedal všetko, že možno... je toho omnoho viac čo by mala vedieť. A neskôr s ňou bude môcť hovoriť, všetko bude tak, ako má byť, no s ňou sa niečo stalo, niečo veľmi zlé.
Bola zmätená, nedokázala utíšiť tie pocity, ktoré v nej narastali. Bola tak nebezpečne blízko k jednej z tých krutých lekcií, za ktoré sa platí tá najvyššia daň.
Pocítila jeho ruky na svojich pleciach. Snažila sa dýchať a nepodliehať neľútostnému tlaku svojho vlastného zlyhania. Telo mala stuhnuté, nedokázala sa uvoľniť. Jeho dotyk bol jemný, akoby takmer na hranici toho, čo za dotyk bolo možné považovať.
„Všetko bude v poriadku, Theia...“ ubezpečoval ju tým svojím hlasom, z ktorého zaznievala tá príjemná sebaistota, po ktorej túžila.
„Myslíte?“
„Áno, iste...“ sadol si k nej a pomaly si ju pritiahol bližšie k sebe. Netlačil na ňu. Po celý čas, jej dával možnosť, aby tomu unikla, aby ho kedykoľvek mohla zastaviť.
„Takže sa nehneváte?“
Nebránila sa tomu, potrebovala, aby jej niekto bol dnes oporou, aby tu niekto pre ňu bol. Jej sila, akoby tú jeho žiadala o tento druh blízkosti. Neboli nutné žiadne slová. Akoby ona sama pripúšťala tú možnosť, že jej majster jej môže poskytnúť podporu tohto druhu. Bola na to zvyknutá už aj predtým... teraz by to malo byť iné, no necítila to tak, teraz akoby všetko bolo zastrené tými emóciami, ktoré jej nedali dýchať.
„Nie, ale som trochu sklamaný, že si sa rozhodla to urobiť, takýmto spôsobom...“  ešte chvíľu čakal, jeho ruky sa nepohli ani o milimeter, no ona nereagovala, nechcela, aby ju pustil, priala si...
„Prepáčte...“ hlesla ešte raz a vzápätí bola pritiahnutá do jeho objatia, dokonale ovládnutá tým pocitom, ktorý v nej teraz rástol a prekonával všetko ostatné.
Priala si ostať takto, hoci aj navždy, ak by to bolo možné... pripomínalo jej to tak veľa bez ohľadu na to, že to neurobil jej predchádzajúci majster, ale on... bolo to iné, no zároveň aj...
„Nemusíš sa viac ospravedlňovať, teraz som už s tebou, zvládneme to spolu...“ jeho hlas znel veľmi presvedčivo, priala si veriť mu, priala si, nájsť medzi nimi to spojenie, ktoré možno bude pre ňu východiskom z tých ostatných. Možno jeho sa dokáže vzdať, keď príde ten čas, ísť ďalej. Aj predtým jej stačil len jej majster a všetko bolo potom také, akoby malo byť, žiadne pochybnosti, žiadny strach. Aspoň to si vtedy myslela, no neskôr zistila, že vzdať sa ho bude jednou z tých najťažších vecí, akým musela čeliť.
Nič nebolo také, ako očakávala ani tie spojenia, ani to ostatné čo im predchádzalo.
A on jej teraz povedal, že je s ňou. Že to spolu zvládnu.
Chcela tomu veriť. Skutočne si to veľmi priala, aby sa jej to raz podarilo.
„Naozaj ste so mnou? Naozaj veríte, že ja...“
„Niečo sme si sľúbili a ja to beriem ako hotovú vec, už nie je možné to vziať späť... Tak ako kedysi môj majster pomohol mne, tak aj ja pomôžem tebe... Dôležité je to, čomu veríš ty, Theia... “
„Ja neviem...“
Oprela sa o jeho plece. Neschopná bojovať, taká unavená ako nikdy predtým. Nie preto, že šlo oňho, práve teraz jeho prítomnosť nebola ničím výnimočným.
„Nemá to pod kontrolou, nedokážem ustrážiť svoje vlastné pocity... Možno to znamená, že sa nehodím na...“ nedokončila to, nedokázala to vysloviť, príliš to bolelo, už len myslieť na to, že by nemusela zvládnuť svoje povinnosti tak, ako sa to od budúceho člena rádu vyžadovalo.
„...Nemala by si robiť predčasné závery, daj tomu čas, držíš sa statočne, nič si nevyčítaj, sme ľudia, nie stroje, všetci máme svoje limity...“ cítila takmer utešujúce objatie jeho sily.
Aj to jeho vlastné, ktoré bolo pre ňu dnes liekom, lebo on bol jej majster, lebo naňho sa práve teraz mohla spoľahnúť, bez akýchkoľvek rušivých pocitov.
„Pokazila som to, tam na tej chodbe... Teraz nás už skutočne nikam nepustia, budú si myslieť, že... že nie som schopná plniť ani len jednoduché príkazy...“ pokúsila sa k Tamire dostať, nedokázala sa zbaviť pocitu, že toho neurobila dosť, že by mala... Skutočne niečo také urobila a práve teraz na seba nebola veľmi hrdá, že neposlúchla ani radu, ani svojho majstra.
„Vysvetlím im to, nemusíš sa tým trápiť, čo však neznamená, že my dvaja sa o tom ešte neporozprávame... Keď dostaneš nápad tohto druhu, radšej príď najprv za mnou, nech by šlo o čokoľvek, som ti k dispozícii kedykoľvek... Pripúšťam, že sa to skomplikovalo, ale nie natoľko, aby sa to nedalo zvládnuť...“  
„Rozumiem, majster... Sľubujem, že urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby sa niečo podobné už neopakovalo...“
Privrela oči a istý čas ešte dovolila, aby ju držal, aby v nej ten pocit, že je v bezpečí, mohol v nej rásť, mohol odbúrať všetky tie ostatné. Práve teraz neexistoval nikto iný než, len jeho sila, ktorej sa učila čeliť, len jeho blízkosť, ktorá jej pripomínala minulosť, no zároveň bola súčasťou tej prítomnosti, ktorá bola pre ňu zdrojom novej nádeje.

***

Gwain za ňou neprišiel a ani nenechal odkaz. Prekážalo jej to, viac než očakávala.
No v danom okamihu to zrejme bolo lepšie, nepochybne preto, lebo po tom nevydarenom tréningu šla rovno do postele a nemala záujem o nič iné len o spánok pod svojou obľúbenou hviezdnou oblohou.