15. 6. 2016

Majster



Fandom: star wars rebels
Pár: Ezra/Kanan
Obsah: Tak mu len skúste niečo vyčítať, keď...
Varovanie: opäť krátka náladovka, môžete brať aj ako drabble voľný


„Kanan, to predsa nemôžeš myslieť vážne...“ rozčuľoval sa Ezra, momentálne opäť porazený, s čím nebol veľmi spokojný. Nesústredil sa ani len na chvíľu, nebolo možné ho udržať. Čo musel uznať a tým bozkom práve teraz zrejme prekročil Kananove hranice znesiteľnosti. A naštartoval ho nie práve tým smerom, po ktorom by on túžil.
„Ale áno, myslím to smrteľne vážne, a ty to musíš vydržať...“ objal ho okolo pliec a stiahol späť na svoje kolená.
„Áno, Kanan... vlastne majster, prepáč, ja si asi nikdy nezvyknem na to, že... si majster a ja som tvoj, ako to oni vravia, padawan... a ešte aj...“ chystal sa to vysloviť no mladý Jedi mu nedovolil to dokončiť. Urobiť to, to bola jedna vec, ale počuť to od neho... nevedel či to, čo sa medzi nimi odohrávalo chce nejako pomenovať, preňho to bolo práve teraz záležitosť presahujúca bežné emocionálne puto.
„Či už som majster alebo nie, som hlavne tvoj učiteľ, no pokojne pokračuj s tým Kananom, tak je to zrejme najlepšie pre nás oboch...“ Kanan si nepotrpel na titulovanie, hlavne nie teraz a za týchto okolností.
Nevediac prečo je to práve teraz príjemné, no uvedomoval si, že porušuje kódex, že tým prekračuje hranice, no bolo ťažké neprekročiť hranice práve s ním, takmer až nepredstaviteľné a ešte stále pochyboval o tom, či skutočne... môže prevziať zodpovednosť za chlapca, ktorého už teraz ovládajú všetky tie nebezpečné pocity, nepripadal si na to dostatočne zrelý, no nedokázal sa ho ani vzdať...
„Ale prečo teraz, prečo nie neskôr, keď...“ opäť sa akosi mimovoľne vrátil k tej pôvodnej téme.
No Kananovo objatie ho aspoň čiastočne zbavilo toho sklamaného výrazu, ktorý sa mu podarilo nahodiť, keď sa dozvedel, čo bude predmetom ich najbližšieho výletu.
„Ak chceš, aby z teba niečo bolo, tak ma poslúchneš...Mal by si už zvládať meditáciu... No ty sa namiesto nej necháš veľmi ľahko rozptýliť, takto to nemôže ďalej pokračovať. Moja majsterka by už...“ vedel si veľmi živo predstaviť, čo by s ním asi urobila, lebo on sám často podstúpil nemenej nepríjemné výčitky z jej strany, keďže v mnohých ohľadoch sa vo svojom mladom učeníkovi videl.
„Ale ak si myslíš, že je to pre teba príliš ťažké, môžem požiadať Ashoku, aby mi robila spoločnosť...“
„Nie, to nebude nutné, ja... pokúsim sa... nehýbať, len cítiť, tak ako si ma to učil...“ povzdychol si a vskutku sa práve teraz nehýbal, nepochybne pod vplyvom toho, Kananovho objatia, ktoré naňho zrejme účinkovalo viac než tie ostatné lekcie, ako musel jeho učiteľ s dosť veľkou nevôľou pripustiť.
„Ale tri dni meditácie, Kanan, až tri dni bez boja a bez...“
„Áno, tri dni...“ prisvedčil Kanan. A už teraz vedel, že aj preňho to bude do istej miery skúškou jeho vlastnej trpezlivosti.