30. 7. 2016

Hacker 9. kapitola








fandom: rps supernatural
pár: Misha Collins /Mark Pellegrino
varovanie: , fóbie, mladý tínedžer Misha, dospelý Mark, Mark, vodcom hackerskej skupiny,  Mark-pokušiteľ, Misha_stredoškolák, Misha, s červenými vlasmi_ mysteriózne, dobrodružné, zo súčasnosti
inšpirované hackerským seriálom Mr. Robot... (no veci si prispôsobujem podľa seba)
Obsah:  „Iba jedno kliknutie...“





 Pre Michalette


Prechádzal farmou už len preto, že Sasha ho požiadal, aby čas od času skontroloval zamestnancov. Už sa cítil trochu lepšie a povedali mu, že pobyt na čerstvom vzduchu mu vôbec neublíži.
Nemal do ničoho zasahovať, len jeho prítomnosť ich mala povzbudiť vtom, aby si splnili svoje povinnosti.
Ráno pri ňom Mark nebol, no nič nenasvedčovalo tomu, že by mal akékoľvek problémy, preto urobil tú rannú obchádzku bez väčších problémov a až potom sa mienil začať zaujímať o tú možnosť, že by aj relatívne mohli spolu raňajkovať.
Bol to ich posledný deň, ktorý by mohli stráviť osamote, preto chcel urobiť všetko preto, aby si to v dostatočnej miere užili, keďže jeho rodina by sa mala už pomaly vrátiť. A ešte sa ani len nedohodli na tom, či Mark odíde, alebo tam istý čas pobudne a niečo si pre nich vymyslí.
To, čo mal možnosť vidieť, ho však znepokojilo.
Niekto k nim prišiel a bol to práve Louis. Ten Louis s darkArts a nie Nezávislý člen, ktorý zvyčajne vybavoval podobné záležitosti, ak bolo nutné komunikovať takto nepriamo a nevybavili si to s A medzi sebou.
Louis bol v tomto zmysle takmer rušivým elementom, nedalo sa naňho spoľahnúť a bol až príliš zaťažený na to, čo mu prikázala jeho sestra, ktorá sa v tých posledných dňoch veľmi nevyznamenala.
Jeho prítomnosť nebola preňho dobrým znamením, nepochybne preto, sa pozastavil bližšie pri plote a čakal ako sa ich rozhovor vyvinie.
„Čo sa stane, ak to zistí...“ povedal Louis dosť rozrušene.
„S tým sa vysporiadame neskôr...“ vyhlásil Mark absolútne pokojne.
„To dievča ... ale on... myslím, že sa ... vôbec po prvý raz ho niekto zaujal tak ako ona... myslíte, že sa uspokojí s tým vysvetlením, ktoré sme mu podsunuli...“
„Bude mu to stačiť, ver mi, že ho poznám dosť dobre na to, aby som vedel, čo naňho platí. Celú tú záležitosť uzavrie rovnako ako s Blue... Danielle je rozumná a podarilo sa jej všetko uhrať tak, aby nemal ani len najmenšie podozrenie... svoje miesto si zrejme právom zaslúži...“
To, čo povedal Mark, akoby v ňom prebudilo ten prvý záchvev paniky patriaci zvyčajne k jeho fóbiám, no tentoraz sa vzťahoval na vec, ktorá sa neodohrávala v jeho hlave, ale priamo pred ním.
„Arwen sa vrátila tam kam patrí a už o tom viac nebudeme hovoriť... Nie, Louis nepomôžem ti s tým a ani ty sa do toho nebudeš miešať...“ uzavrel Mark chladne.
„Ako poviete, pane, len dúfam, že máte pravdu, že sa na to čoskoro zabudne...“
„O to nepochybuj...“
„Ale čo bude s ňou? Ten človek vyzeral byť...“
„To nie je naša starosť, nezabudni čo som ti povedal už aj predtým... staraj sa hlavne o svoj vlastný chrbát...“
Čo jej urobili?
Čo mohli stihnúť za taký krátky čas a čo znamená, že sa vrátila domov.
To neznelo dobre, ale skôr ako jedno z tých hesiel, ktoré nemuselo vskutku znamenať nič príjemné.
„Operácia návrat domov sa skončila, nemám ti k tomu viac čo povedať a ako vidíš, moje možnosti sú práve teraz dosť obmedzené, očakávam, že v najbližšej dobe sa všetko urovná a dostaneme sa s problémov, do ktorých ste nás zatiahli...“
„Budem sa snažiť, aby sa to viac neopakovalo, no viete, že sú istí ľudia, ktorým nemôžeme povedať nie...“
„To si veľmi dobre uvedomujem, Louis...“ ubezpečoval ho o tom Mark.
Potom už toho veľa nenahovorili, roztržitý člen skupiny darkArts sa s ním rozlúčil, nasadol do svojho auta a odišiel.
Misha však zamieril rovno k svojmu šéfovi.
Niežeby zvyčajne túžil po priamej konfrontácii, no keďže on sám mal za úlohu spriateliť sa s Arwen, chcel hneď vedieť, čo to má znamenať. Predpokladal, že s ňou sa už aj tak nebude môcť spojiť a veľmi ho to mrzelo.
„Čo ste jej urobili?“ začal hneď skôr zostra ani nevedel, kde presne sa to v ňom vzalo, taká tá rytierskosť na ktorú by predtým ani len nepomyslel, no ona bola bezmocná v istom ohľade tak ako on a vedel, že teraz, keď sa snažia celú tú záležitosť zamiesť pod koberec, niekto by im mal pripomenúť, že to nebude až také jednoduché.
„Nič sa jej nestalo, Misha, len sa vrátila domov...“ upokojoval ho Mark a chcel sa ho aj dotknúť, ale on sa mu vytrhol.
„Vrátila? Skutočne a čo to asi tak znamená? Veď som sa predsa mal s ňou istý čas zhovárať a ...“
„Áno, iste odpútať jej pozornosť od iných vecí, ktoré...
„Využiť ma na to, aby ste ju mohli odpratať s cesty, pokojne to povedz týmto spôsobom....“ hádal sa s ním ďalej a bol pripravený toho urobiť ešte omnoho viac.
Nebolo to správne, len tak sa zahrávať s jej životom a využívať slabosti Arwen proti nej.
To, že Mark práve teraz vychvaľoval jeho sestru tiež dopomohlo k tomu, že sa s ním túžil viac než pohádať.
„Je to zložitejšie než...“
„Nie, skutočne ma nezaujímajú žiadne z tvojich výhovoriek, Mark... Chcem vedieť čo ste urobili a prečo ste sa proti nej spriahli... Je to len nevinná osoba, nemá s tým nič spoločné!“
„Ona nie, ale osoba, ktorá nás o to požiadala, má dosť výrazný vplyv...“ pokračoval Mark vo vysvetľovaní a vôbec mu neprekážalo, že naňho aj naďalej kričal.
„Jeden z nich?“ opýtal sa potichu a o niečo pokojnejšie.
Tí z veľkého sveta.
To bola temná stránka, ktorá ich spájala s darkArts tie kontakty, ktoré takpovediac zabezpečovali to, že nemali zvyčajné problémy smrteľníkov zapájajúcich sa do činností tohto druhu. Rozdiel medzi tým či sú hrdinovia alebo zločinci. Narazil na tú zvyčajne nepatrnú hraničnú čiaru pretínajúcu oba svety plné sivej.
Mocní.
Osoby, ktoré všetkým hýbali a nebolo možné si ich len tak beztrestne poštvať proti sebe.
Osoby, ktoré ostávali na pozadí a všetko riadili zo svojich bezpečných pozícií.
„Áno, môj drahý, jeden z tých, o ktorých sa nehovorí... radšej na to zabudni... ber to tak, že tvoja úloha bola splnená, že si urobil to, čo si musel...“
Naklonil sa bližšie k nemu, áno prial si, aby bolo skutočne v jeho povahe, pokračovať v tom, čo začal, aby dokázal za ňu ďalej bojovať.
No mocní, to bola iná kapitola a on bol len hacker nie čarodejník.
A on dúfal, že zabudne na všetko, čo počul, na všetko čo sa netýkalo jeho zvyčajných úloh.
Vymaže aj tú poslednú časť ich rozhovoru, lebo takýto bol tento sveta, také dôležité v ňom bolo všetko vymazať a pohnúť sa ďalej.
Zotrvávanie v kruhoch mohlo byť bolestivou skúsenosťou.

***

Chcel to urobiť. Aspoň raz len tak všetko hodiť za hlavu.
No nedokázal sa toho zbaviť.  Nie tak ľahko, ako si to pôvodne zaumienil.
Keď sa vrátil k svojmu notebooku, keď vymazával tie ich posledné rozhovory, opäť sa to k nemu vrátilo ako prílivová vlna nepokoja, ktorú nemohol ovládnuť.
Jeho svetlá stránka sa postavila voči tomu, čo malo byť považované za samozrejmosť, voči tomu druhu obrany, ktorý mu Mark poskytoval, ako osoba, ktorá mala na starosti všetky tie nepríjemné záležitosti a intrigy súvisiace s ich komplikovaným svetom.
A on tomu napokon neodolal. Aj napriek tej možnosti, že by mohol byť potrestaný, spustil tú novú búrku, keď napísal, nie cez svoj link, ale cez inú osobu, ktorá sa ešte len formovala v jeho vnútri, cez svoju zálohu, ktorú mienil použiť keby všetko zlyhalo.
Neurobil to z ich domácej siete, napojil sa na inú, proste improvizoval ako to mal vo zvyku.
Boli to len dve slová, no on už vedel, že spôsobia výbuch, no on bol tou osobou, ktorá ho dokázala bez výčitiek spustiť.
Internuncius_sivý je online
Oklamali ťa.
Odoslané užívateľovi aganemnom.
Nič viac len tie dve slová, ktoré ho možno privedú k pravde a možno nie. Až potom pokračoval vo vymazávaní, až potom bolo všetko opäť očistené.
S Markom potom opäť sedeli vonku, cítil sa už lepšie, no aj tak ešte musel dobrať lieky.
Markovo zranenie im znemožňovalo robiť čokoľvek iné než sa zhovárať a trochu sa navzájom provokovať.
No aj tak mu vyhovovala tá možnosť, že mohol byť aspoň čiastočne v jeho objatí a užívať si ten druh pozornosti, ktorý mu bol schopný poskytnúť. Nerobil si ťažkú hlavu z toho, že by ich mohol niekto vidieť, zamestnanci mu boli ukradnutí a zvyčajne sa nemotali tak blízko domu.
Práve teraz sa cítil až priveľmi spokojne a vôbec nič ho netrápilo.

***
Prišiel k stolu a oni tam spolu ráno skrátka sedeli, akoby sa vôbec nič nedialo. Jeho brat, Mark, Jenny a Emilia.
Chvíľu takmer zabudol, kde sa nachádza, keď ich tam tak videl, na okamih podľahol tej možnosti, že zrejme má akýsi druh šialených halucinácií. No oni tam skutočne spolu raňajkovali, o čom sa mal možnosť presvedčiť, keď ho Sasha oslovil.
„Tak poď, Misha... sadni si k nám... Tvoj priateľ nám práve hovoril o tom, ako ste sa zoznámili... To som skutočne netušil, že môj malý braček, už absolvoval kurzy na univerzite...“ s neskrývaným nadšením odvetil jeho starší brat.  
Áno, chodil na ne, lebo mu ich odporúčal Andrew. A bol schopný toho urobiť ešte omnoho viac len preto, aby ho uznával.
„Nebolo to až také zložité a bavilo ma to...“ pripustil s istou dávkou hrdosti, že niečo podobné absolvoval.
A presunul sa  na to jediné prázdne miesto vedľa Marka. Cítil sa už omnoho lepšie začínal sa uzdravovať.
Mark mal všetko pod kontrolou, opäť sa prejavovali jeho manipulátorské sklony.
Misha len sledoval, ako sa mu podarilo okúzliť celú jeho rodinu a dostať ich tam, kam ich potreboval.
Prial si mať schopnosti podobného druhu. A do istej miery svojho priateľa obdivoval.
Všetko bolo v poriadku a raňajky prebiehali tak ako zvyčajne.
Keď sa k nemu medzi rečou len tak naklonil a pošepol mu: „Aganemnom tú správu nikdy nedostane, ale dobrý pokus, môj drahý, no nabudúce musíš byť dôslednejší...“
Nehneval sa, aspoň navonok to nedával najavo, no on aj tak jedol s určitou dávkou ostražitosti a skôr počúval, než sa zapájal do ďalších rozhovorov. A svojím spôsobom mu dal súhlas na to, aby sa o to pokúsil opäť. Zrejme sa naňho predsa len niečo nalepilo a aj on naňho mal istý vplyv.
***
Keď lekár uznal, že sa môže vrátiť do školy, Mark bol ešte stále u nich, ako jeho priateľ z univerzity mal v ich domácnosti istú vážnosť. Dokonca sa dalo povedať, že sa dokázal pomerne rýchlo zaradiť do tunajšieho života. Urobil si z toho takú tú predĺženú dovolenku a nikto voči tomu nič nenamietal, lebo aj on bol spokojný a do istej miery si vedel predstaviť, že to v tej väznici menom stredná škola ešte chvíľu vydrží.
Práve dnes sa chystali pracovať na jeho izbe, Emily pripravovala všetko potrebné a aj on sa už zmieril s touto možnosťou, lebo aj Mark sa ponúkol, že im pomôže.
Nehovorili o tom, čo urobil, ani ho za to nepokarhal, a práve tak mu to teraz vyhovovalo.
Hoci časť z neho túžila po treste, niežeby si vyčítal čo urobil a zrejme by sa o to pokúsil znova, keby mal tú možnosť, keby nevedel, že šéf jeho hackerskej skupiny práve teraz už len preto, aby sa rozptýlil predvída jeho kroky.
S nevôľou zaregistroval pípnutie na vrátnici, po ktorom musel dovoliť, aby mu prezreli batoh.
Nič sa v ňom nenašlo, tak musel ísť dole jeho opasok až potom sa mu podarilo prejsť.
V škole sa toho nič nezmenilo, od toho prvého dňa keď tu bol vyzeralo byť všetko v poriadku, až na to, že mu neuznali celkovú ospravedlnenku na telesnú, lekár, ktorého zvyčajne na podobné triky používal, zdá sa, zomrel, čo si nevšimol, lebo čelil problémom iného druhu, a teraz mu bolo jasné, že dlhšie než tie dva týždne, ktoré dostal kvôli svojej chorobe, to nebude môcť naťahovať. 

predchádzajúca kapitola
nasledujúca kapitola