22. 9. 2015

Letné prázdniny 8. kapitola 3/3





 obdobie:  prázdniny pred nástupom do 5. ročníka, špeciál určený na letné prázdniny...

varovanie: snarry, romantika, Snape_dohliada na Pottera, AU, prázdniny v pradiarskej uličke a nie na Rokforte, život so Snapovom v bežnom svete...agresívnejší_Harry
obsah:  Dumbledore Harrymu koncom roka oznámi, že vzhľadom na isté okolnosti, budú jeho prázdniny tento rok prebiehať inak, než zvyčajne. A Harry nie je vôbec nadšený, keď zistí, že prázdniny bude musieť stráviť so svojím najmenej obľúbeným rokfortským profesorom. (Pričom pred ostatnými sa musia tváriť, že ide k Dursleyovcom, tak ako zvyčajne) 


varovanie: 18+

 Pre Henry.Wilde, Vai, profesor. 

Keď však zachytil isté zvuky, ktoré boli neklamným znakom Snapovho návratu všetko nechal tak a šiel za ním.
Musel sa osobne presvedčiť o tom, že sa domov vrátil v poriadku, bolo to ako impulz, ktorý nedokázal zastaviť.
Zrazu bol pred Snapovou spálňou, položil ruku na kľučku a opatrne zaklopal. To všetko robil takmer automaticky, akoby vedený akousi silou mimo neho, akoby bol bábkou v rukách nejakej vyššej sily.
„Ďalej...“ ozvala sa pomerne strhá odpoveď.
„Pane, je všetko v...“ začal rozrušene.
A keď otvoril dvere, uvedomil si, že zrejme prichádza veľmi nevhod, lebo profesor sa zrejme chystal prezliecť.
Časť z tých gombíkov na habite, mal už porozopínaných, nepochybne sa mu to podarilo tak rýchlo, lebo na to použil prútik. Bol pred ním čiastočne odhalený, Harry mal možnosť všimnúť si pár červených čiar, ktoré akoby boli nedávno získanými jazvami.
A takisto mal možnosť vidieť temné znamenie, hýbalo sa, takmer akoby bolo živé, akoby naňho hľadelo zlovestnými očami. No očividne ešte nebolo rozpálené, pretože nepochyboval o tom, že Snape by tu tak pokojne nestál, ak by bol opäť povolaný.
 „Áno, Potter, všetko je v poriadku...“ potvrdil mu to jeho profesor unavene. Očividne nebol práve teraz v takom rozpoložení, aby mal záujem sa s ním hádať. A nijako sa nenechával obmedzovať jeho prítomnosťou. Harry mal možnosť ho vidieť do pol pása vyzlečeného.
Cítil ako jeho srdce zrazu začalo tĺcť až príliš prudko, aj keď Snape rozhodne nebol príťažlivý, takým bežným spôsobom, a nikdy predtým v ňom mužské telo takéto podnety nevyvolávalo, ale predsa, tu niečo bolo niečo, čo ho nútilo z neho nespustiť oči.  Snape bol skôr bledý, skôr obyčajný, dosť chudý, no aj tak... aj tak... si prial pritisnúť sa bližšie k nemu, prial si dotknúť sa ho a jeho pohľad mimovoľne skĺzol nižšie.
Prekročenie tejto poslednej hranice, ho však priviedlo k myšlienke, že zachádza priďaleko a snažil sa niečím odpútať od toho, aby si detailne začal prezerať toho muža a rozmýšľať o tom, aký je, keď...  
„A rodina toho dievčaťa, oni, čo vám vlastne povedali... ako vám vysvetlili to...“ začal s pomerne bezpečnou a vôbec nie vzrušujúcou témou.
„Nie, Potter, teraz vskutku nemám záujem o rozhovory s vami, môžete ísť, predpokladám, že som to povedal dosť jasne na to, aby ste to aj vy pochopili...“  povedal mu, no neobrátil sa k nemu chrbtom a nepokračoval v činnosti, ktorú mal v pláne, nepochybne mu ani on nedôveroval natoľko, aby niečo také urobil.
Chcel sa pohnúť, mal to v úmysle, no akosi sa mu nedarilo naňho prestať hľadieť, bolo to tak, skrátka Snape v takej pozícii, profesorovi to zrejme až tak veľmi neprekážalo, nech to bolo akokoľvek, obaja predsa boli muži a nebolo ničím výnimočné vidieť druhého muža takto... no v Snapovom prípade to bolo iné... Také mätúce...
„Čo je, Potter, čakáte na bozk na dobrú noc?“  ironizoval Snape bez váhania. Nebolo pochýb o tom, že z jeho strany to nie je pozvanie, len spôsob, ako ho čo najskôr dostať preč, nepochybne so zlým pocitom spojeným s tým, že by možno niečo také aj potreboval.
„A čo ak áno?“ oplatil mu to s istou jemu vlastnou dávkou arogancie v hlase.
„Je vám jasné, že za svoje správanie budete musieť zaplatiť...“ potichu ho upozornil Snape.
„Áno, pane...“ vyhlásil Harry bez najmenšieho zaváhania.
Snape pomaly pristúpil k nemu, takmer ani nedýchal, keď bol opäť blízko neho.
„Obávam sa, že služby tohto druhu nie sú v mojej kompetencii, Potter, odíďte...“
 „Vy sa bojíte? Myslíte si, že sa budem na vás sťažovať? Nikdy predtým som to neurobil, tak prečo teraz...“ nechcel byť tým, kto ustúpi, nedokázal potlačiť to sklamanie, ktoré v ňom mužove slová vyvolali.
Vedel, že za tie slová zaplatí, no nedokázal to zastaviť, nemohol potlačiť sklamanie spojené s odmietnutím.
Pocítil ako ho Snapove ruky pevne zovreli, bolo to takmer bolestivé, no on sa nebránil.
„Čo si vlastne o sebe myslíte, Potter?“
„Vy ste mi predsa položili tú otázku, snáď ste si nemysleli, že to nechám len tak...“ hlesol Harry.
„Vy viete veľmi dobre, že to nebolo myslené tak, ako som to povedal... bolo vám to jasné už od začiatku, ale to by ste neboli vy, keby ste ne...“ kričal naňho Snape a tentoraz už skutočne zvýšil hlas, do takej miery, že nebolo možné to ignorovať.
„Ale vy to chcete, aj vy chcete, aby... naposledy ste to urobili a obom sa nám to páčilo...“
Vytrhol sa z mužovho zovretia a sadol si na jeho posteľ. Vedel, že zachádza priďaleko, no nedokázal ho prestať provokovať, nemohol odtiaľ len tak odísť a nechať sa ním poraziť.
 „Takže vy nemáte v úmysle odísť dobrovoľne?“ opýtal sa ho zrejme už naposledy.
„Nie, pane...“ opäť zaznela odpoveď, ktorá akoby neprichádzala priamo od neho.
„Výborne, Potter, výborne, no buďte si istý, že mi obaja to budeme trpko ľutovať, máte poslednú možnosť na to, aby ste poslúchli môj príkaz...“ odsekol Snape dostatočne výhražne na to, aby ho upozornil, že ak nevstane a nevráti sa do svojej izby, bude musieť čeliť následkom svojej zaťatosti.
Nehýbal sa.
Nemal v úmysle nikam ísť.
Nie kým ten muž nesplní svojho hrozbu a nepobozká ho.
Dovtedy sa odtiaľ nepohne a ak proti nemu použije prútik, bude sa brániť.
Neustúpi.
Snape si sadol na posteľ k nemu. Zozadu ho objal a Harry pocítil ako jeho ruka zamierila pod jeho tričko.
Našiel jeho pravú bradavku, drsne ju stisol a láskal.
Harry tlmene vzdychol, absolútne odzbrojený tým, ako bol vzápätí drsne pohladený cez nohavice.
Muž získal kontrolu nad jeho telom a on len stonal, len sa k nemu bezmocne tisol.
Otočil hlavu, cítil ako ten muž ochutnal jeho pery, ako sa všetko sústredilo len na ten jeden okamih, ktorý v ňom vyvolal prudkú vlnu šťastia.