2. 5. 2016

Temná strana sily 19. kapitola 1/2






Názov: Temná strana sily
postavy: Theia_Autp postava/Anakin Skywalker_lord Vader, padawanka/majster ship, hate love relationship, angst, zmienky o Padmé/Anakin, het
obsah: „Keď mi povedali, že on bude mojím majstrom, pocítila som strach, ten zakázaný strach, o ktorom sa hovorilo, že vedie k temnej strane sily.“ 
poznámka: nuž ... opäť Thein pohľad



Nič sa nestalo.
Aspoň nič také vážne, čo by v nej vyvolalo trpkú príchuť viny.
Len objatia a bozky, len vzájomné porozumenie a blízkosť jeho sily, ktorá dnes bola pre tú jej liekom.
Zakázané, ale predsa patriace do ich vzťahu, ako niečo pre nich prirodzené ako niečo, čo ho sa nedokázala vzdať ani za cenu toho všetkého, čo bude musieť obetovať, keď bude sama, keď nebude cítiť prítomnosť jeho sily, keď sa nebude dotýkať jej vlasov a nebude s ňou hovoriť tak, ako to mal vo zvyku, keď sa snažil ju chápať.
Boli spolu. A ona sa cítila dobre, nevnímala v sebe ten rozpor, keď ich spájalo objatie, keď všetko pohltila úprimná radosť.
Keď ju len držal a zhováral sa s ňou, ako so svojou láskou, ako s osobou, na ktorej mu záleží. A ona sa tak cítila, akoby nič nebolo práve teraz dôležitejšie, než jeho objatie, akoby všetky tie predchádzajúce obavy boli len v jej mysli, no nemali nič spoločné so skutočnosťou, ktorej súčasťou bol on.
Opretá o to ticho, o ten pokoj, ktorý cítila, keď bol aj on pokojný, keď bol aj on súčasťou tej rovnováhy, ktorú v ňom predtým márne hľadala. Teraz bolo v jeho dotyku obsiahnuté niečo iné, tá sila, ktorej sa mohla držať, tá blízkosť, ktorú si nemusela vyčítať.
Jej strach opäť klesal. Jej bolesť sa zmenšovala, už pred sebou nevidela tie vízie, ktoré rozhádzali celý jej svet. Boli preč, vzdialené od nej, bližšie k tej budúcnosti, ktorú si nepriala objaviť.
Práve teraz potrebovala aj jeho, Anakina, ktorého milovala.
Čerpala silu z jeho blízkosti, kým svoje vlastné pocity prestala podrobovať tým nekonečným skúškam a povolila samej sebe byť šťastná, aspoň teraz, aspoň počas jedného z tých okamihov, kedy sa k nej vrátil.
„Anakin ja... zdá sa, že sa niečo vo mne začalo meniť, že by som mohla prijať aj druhý svetelný meč, myslím, že by som to zvládla...“ začala tým, čo bolo najľahšie povedať a nevedela, či pritom skončí alebo pôjde v ich kruhu dôvery, ktorý si práve teraz spolu vytvorili aj ďalej.
Dotkol sa jej ruky, prešiel po nej, skúseným dotykom, ktorý ju samú naplnil príjemným vzrušením.
Díval sa jej do očí a videl ju, mala pocit, že sa na ňu opäť díva s porozumením, ktoré potrebovala.
„Áno, máš pravdu, zdá sa, že napriek tomu, že nie som práve najlepší majster, si moja mladá padawanka vedie dobre, skutočne sa tvoja sila otvorila do takej miery, že je možné začať v tvojom prípade s touto technikou... postarám sa o to, aby si mala k dispozícii, vyhovujúci svetelný meč... hneď po svojom návrate to začnem vybavovať... Hneď ako sa ku mne pridáš, budeme na tom usilovne pracovať... Práve teraz nám už neostáva veľa času...“
„Vy neostanete...“ nevedela ako dlho sa zdrží, tak trochu dúfala, že mu napokon bude umožnené pokračovať v meditáciách, bolo toho tak veľa, čo by si mali vysvetliť, cítila, že veľa vecí medzi nimi ostalo neobjasnených.
„Nie, nemôžem... čakajú ma... musím isté veci vysvetliť... tu som sa len zastavil takpovediac mimo plánu... chcel som ťa vidieť, skôr než opäť predstúpim pred radu... Ubezpečiť sa, že je všetko v poriadku, no zdá sa, že máš spoločnosť...“
„Áno, teda Gwain a ostatní, ja som rada, že sú tu... už dávno sme sa nevideli a...“
„Chápem, povedal som ti predsa, že mi to neprekáža... s Gwainom sme sa pozhovárali a celú tú záležitosť medzi nami sme uzavreli,  nebudem ti v žiadnom prípade vyčítať to, že si so svojimi priateľmi, nebolo by to správne, a už vôbec nie, potom čo všetko sme v poslednom čase obaja museli podstúpiť... A zdá sa, že to ešte neskončilo... rada chce prešetrovať isté záležitosti...“
„Niečo sa stalo, počas tej poslednej misie?“
„Nič výnimočné. Palpatín je v poriadku, Dooku je však mŕtvy a niektorí členovia rady chcú poznať viac podrobností, tvrdia že moja správa sa im nepozdáva...“
„Verím, že si s tým poradíte, majster, že rada napokon na vašej správe nebude vidieť nič zlé...“
***
Odišiel.
Opustil meditačné centrum a ona sa pomaly vrátila späť do vyhradených častí.
Snažila sa priveľmi to neprežívať, odišiel, no čoskoro sa opäť stretnú, čoskoro opäť budú spolu a všetko bude v poriadku.
Jej strach.
Jej vízie, s ktorými sa mu nezdôverila, sa budú možno týkať niečoho iného a nie práve jeho.
Nie práve ich dieťaťa, ktoré... bude riskovať, dá mu nádej, no zatiaľ sa neutiahne do ústrania, ešte to nedokáže, ešte nemôže, bude ho chrániť vzhľadom na okolnosti ako len bude môcť, ale potrebuje svoje poslanie, ešte nie je pripravená sa ho vzdať.
„Všetko v poriadku?“ dobehol ju Gwain, keď prichádzala späť z hlavnej rampy. Tváril sa, akoby snáď prežila jeden z tých nebezpečnejších bojov. Taký ustarostený, taký dospelý, až dostala chuť ho hravo štuchnúť za čo si vyslúžila postrapatenie svojich vlasov.
„Samozrejme...“
„Ale stále nezrušil ten zákaz, že spolu nesmieme bojovať?“
„Nie, to neurobil...“ pripustila. „No neviem, čo si ty urobil s ním, má pre teba omnoho viac pochopenia ako predtým...“
Gwain sa hrdo vystrel.
„To vieš, teraz som majster, prinútilo ma to zamyslieť sa nad mnohými vecami a aj keď Skywalker sa mi nepáči, ty sa mi páčiš, a preto som aj jemu dal šancu, majster, ktorého si prijala by sa mal zblížiť aj s nami, bude to jednoduchšie, aj keď vytváranie pút nie je naša parketa, predsa len sa tomu zrejme nevyhneme...“
Hovoril s ňou, akoby boli rodinou, akoby sa vôbec nič nezmenilo a ona v sebe opäť pocítila tú ľahkosť, tú spokojnosť, ktorú nemohlo práve teraz nič vymazať.  
***
Ležali na deke.
Agápe s tréningovou guľou, ktorej sa vôbec ani len nedotkla dokonca ani silou, ale mala ju tam položenú.
Slnko sa jej dotýkalo a ona s tým bola spokojná, obe jej hlavy relaxovali, aspoň tak to vyzeralo.
„Ako sa má Ivor?“  nebola si istá prečo práve teraz začala s touto témou, možno ju k tomu podnietila nedávna prítomnosť jej majstra, zrejme prispela k tomu, že sa o to začala opäť zaujímať.
„Skončilo sa to...“  vyhlásila Agápe takmer až šeptom. A tréningová guľa sa umiestnená vedľa nej sa slabo zachvela.
„Vrátil sa späť na Naboo, bola som vtedy preč ani sme sa nestihli rozlúčiť a nič mi neodkázal, ale možno je to tak lepšie...“
„Možno, áno...“ pripustila Theia, vzhľadom na to, že vedela čo by sa mohlo stať, keby jej kamarátka podľahla pokušeniam tohto druhu. Zrejme mala šťastie, že v jej prípade to nedospelo až tak ďaleko.
„Ale aj tak ma to veľmi mrzí, bola by som rada, keby ste mali viac času...“
„Aj ja, niekedy áno, ale niekedy ani nie, neviem... no musím priznať, že jedna časť z neho mi chýba... Dokonca aj to, čo nikdy nebolo...“ prezradila jeden z jej  hláv, kým tá druhá sa k tomu odmietla vyjadrovať.
***
Sledovala ako Gwain trénuje svojho študenta, ako sa mu venuje a bola naňho skutočne hrdá.
To bol ten Gwain, ktorého mala rada, ten chlapec, ktorý dokázal byť zodpovedný, no zároveň sa aj baviť, dať svojmu študentovi tú nadovšetko potrebnú rovnováhu.
A prebúdzať v ňom tú silu, ktorú potreboval, tú časť sily, ktorá v nej samej vyvolala niečo blízke spokojnosti.
Eldar sa v ňom doslova videl, bolo to príjemné sledovať, ich tréning prebiehal. Ona sama pritom podliehala spomienkam na tie svoje začiatky, na to ako trénovala s Gwainom.
S otcom už opäť hovorila, aj s matkou, snažila sa tlmiť svoj hnev a byť k nej dobrá, no nie vždy sa jej to podarilo zakryť nespokojnosť, otca však prijala bezvýhradne a tešila sa z ich spoločných rozhovorov, na ktoré si len nedávno našla čas.
„Pridáš sa k nám... len poď...“ lákal ju Gwain, tým svojím spôsobom, do istej miery, čakala, že ju doslova zdvihne zo zeme a bude ju týmto spôsobom provokovať. No zrejme ani len nemusel, ona to ani len nepotrebovala.
„Tak dobre, ale potom sa nesťažuj, drahý majster, keď ťa dostanem na lopatky... na to nemusím ani len vytiahnuť meč...“
„Nebudem, Theia, uvidíš, že nie...“  s úsmevom ju objal okolo pliec a odviedol do ich kruhu.

***
Bola opäť doma.
Bol to zvláštny pocit, cítila sa inak, vrátila sa s novou silou, plná energie a šťastná, dospela aj k rozhodnutiu vďaka ktorému  pominul aspoň čiastočne ten nebezpečný tlak, ktorému čelila v posledných týždňoch.
Keď prišla, oznámili jej, že majster očakáva ju aj Šestku v hangári pri svojej lodi.
Objavilo sa to v jej rozvrhu, tak tam šla.
No vyzeralo to tak, že sa na ňu R2 kvôli niečomu nahneval.
Aspoň ona si to myslela, keď sa jej postavil do cesty a odmietal ju pustiť na majstrovu loď.
„Majster, je všetko v poriadku, R2 si neželá, aby som vstúpila do vašej lode...“  
„Áno, všetko je v poriadku, Theia, R2 už môžeš uhnúť, je to pripravené...“ poznamenal jej majster mierne pobavene.
„Teda, R2, čo to na mňa vy dvaja chystáte?“ opýtala sa ho Theia.
Ozvalo sa takmer ospravedlňujúce pípnutie spojené s pohybom robotického ramena.