6. 10. 2010

Dni chaosu 1. časť


Varovanie: 18+, anjeli démoni, postapokalyptické, nerešpektuje závere 5 série!...
Páry: Castiel/Lucifer, Sam/Dean
Obsah: špeciál nadväzujúci na Pekelnú hru...
Bude rozdelení do 4 častí + úvod (z pohľadu Natanaela), časti (2 z pohľadu Casa) (dve z pohľadu Lucifera) a záver (Natanael)




Castielov pohľad

Castiel si všimol, ako Lucifer prudšie trhol pravou rukou. Zabolelo ho to, keď púšťal Natanaela zo svojho náručia. Napriek tomu vstal a tváril sa, akoby sa vôbec nič nestalo. Castiel cítil ako veľmi ho to bolí. Videl trhlinu v jeho pravej podobe. Rana od Michaela ho zasiahla veľmi hlboko.
„Koľko máme času?“ potichu sa spýtal Lucifer. Ruka mu ostala voľne visieť vedľa tela, vyzeralo to, akoby ňou takmer nevládal pohnúť, ale stále vytrvalo predstieral, že s ňou nič nemá. Pôsobil trochu unavene, ale stále bol nádherný. Castiel cítil ako sa mu srdce šialene rozbúchalo, keď pomyslel na ich minulotýždňové zážitky...
Počas búrok chaosu boli zvyčajne spojený energiou. Ich telá sa k sebe privinuli a navzájom si dodávali silu. Delili sa spolu o jeden spacák. Castiel vždy ráno všetkých podozrieval, že ich počuli, ale nikto sa k ničomu nevyjadroval a on sa postupne prestal červenať. Samozrejme, okrem búrok počas, ktorých pri nich spal Natanael.
„Asi len pár minút...“ znepokojene dodal Castiel.
Rozšíril vchod natoľko, aby sa obaja dostali bezpečne dovnútra. Ocitli sa v pomerne veľkom stane, ktorý bol oddelení na jednotlivé časti. Tie, v ktorých sa zvyčajne zdržiavali Winchesterovci a Alice boli momentálne prázdne. Ich spacáky boli zvinuté a bolo tam oveľa viac priestoru.
Natanaelovo miesto na spanie bolo starostlivo pripravené. Castiel mu na spacáku nechal aj malé prekvapenie... Spolu s Luciferom sa dohodli, že mu to dajú už skôr, ale mali plné ruky práce a vôbec nič nestíhali. Alice im naznačila, že v súčasnom stave je Natanael dieťa a bude potrebovať nejaké hračky.
Čakal ho tam plyšový medvedík a autíčko, ktoré nápadne pripomínalo zmenšený model Impaly.
„To je pre mňa?“ malý anjel sa prekvapene hnal k svojmu spacáku. Oči mu priam žiarili a celý nadšený sa okamžite zvrtol a vrhol sa na Castiela. Objímal ho a usmieval sa naňho, akoby práve prišli Vianoce.
„Ďakujem, obaja ste úžasný,“ nadšene vyhlásil Natanael, keď do sýtosti vyobjímal Castiela, vrátil sa k Luciferovi.
Svetlovlasý archanjel si práve s námahou sadol a siahol po náhradnej prikrývke. Natanael mu dal jemný bozk na líce a rýchlo sa vrátil k hračkám. Jeho radosť bola takmer nákazlivá. Castiel sa neubránil úsmevu. Natanael sa začal venovať hračkou a potichu sa zhováral so svojou teraz už spokojnou schránkou. Castiel vybral zo svojich zásob masť, ktorú pripravila Alice. Povedala, že to pomôže, aspoň pokiaľ sa opäť všetko nevráti do normálneho stavu.
„Ukáž mi tú ruku,“ opatrne požiadal Lucifera. Prisadol si k nemu aj s tubou, ktorá nevyzerala ani trochu lákavo.
„Nie, nič to nie je,“ okamžite odmietol padlý archanjel.
„Nebuď tvrdohlavý, Lucifer. Chcem sa ťa len dotknúť,“ ďalej naliehal Castiel.
„To by si mohol oľutovať. Keď sa ma dotkneš, už ťa asi nepustím,“ pošepkal mu pobavene. „V to dúfam,“ nenápadne odvetil Castiel. Pozrel sa na malého, ale Natanael momentálne skúšal urobiť cestu pre svoje nové autíčko... Momentálne bol príliš zaujatí svojou schránkou a vôbec im nevenoval pozornosť. Castiel to musel skúsiť znovu.
„Môžem ťa len trochu vyzliecť?“ nasadil svoj najdychtivejší pohľad a pokúšal sa na chvíľu niekam skryť tubu.
Lucifer napokon prikývol. Nebolo ľahké odolať Castielovmu prosebnému pohľadu. Obzvlášť, keď ich telá boli tak blízko seba.
Neodolal a venoval mu kratší bozk. Castiel mu ho oplatil a pomaly mu vyzliekol vrchnú časť odevu. Lucifer sebou trochu mykol, keď mu sťahoval rukáv. Castiel mu venoval ospravedlňujúco sladký bozk.
Nenápadne namočil prsty do tuby a opatrne sa dotkol Luciferovej ruky. Ich energie sa prepojili len na základnej úrovni a Lucifer pocítil teplo, namiesto bodavej bolesti. Druhou rukou pridal ešte viac masti a opatrne postupoval vyššie. Siahalo do dosť hlboko a takmer narúšalo jeho pravú podobu.
„Natanael, mohol by si mi podať lekárničku?“ potreboval obväzy a tie ďalšie veci, aby mohol zabrániť bolestivému prúdeniu do schránky.
„Áno, hneď to bude,“ Malý anjel okamžite vstal a zamieril k veciam, ktoré boli roztriedené v Alicinej časti stanu. Práve, keď sa vrátil aj s lekárničkou, vonku začal zúriť chaos. Ochranné symboly zažiarili silnejšie a vytvorili nad nimi zmes nesúvislých obrazov. Natanael zbledol a okamžite si sadol vedľa Lucifera. Podal Castielovi lekárničku a vyplašene sa pritúlil k nim. Búrka mu niečo pripomenula, niečo dôležité, čo mal Castielovi odkázať.
„Castiel, zabudol som ti povedať, že dnes ráno, ti volal nejaký Bobby,“ rozpačito odvetil Natanael.
„Čo chcel?“ nesústredene sa spýtal Castiel. Momentálne ho až príliš zamestnávalo roztieranie a hľadanie vhodného kusu obväzu.
„Má nejaký problém so svojou dušou. Máš to odkázať Deanovi, vraj sa mu nevie dovolať. Spomínal nejakého démona a nejaký čudný rituál, tuším sa to volalo eastshrch, alebo tak nejako...“ neisto dodal Natanael. Takmer sa mu pritom poplietol jazyk.
„Eastcharen?“ opýtal sa Lucifer.
„Áno, presne, tak to povedal,“ horlivo prikyvoval Natanael.
Castiel a Lucifer si vymenili pobavené pohľady.
„Čo to znamená?“ zaujímal sa Natanael.
„Obávam sa, že na to si ešte príliš malý,“ pokrútil hlavou Castiel.